Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 29

Nepaliauja platinti melagieną, esą koronavirusą sukūrė ir net patentavo prancūzai

COVID-19 sukeliantis virusas buvo sukurtas ir užpatentuotas Prancūzijoje. Šią melagieną, jau seniai paneigtą, vėl „atrado“ sąmokslo teorijų apie šią ligą platintojai Lietuvoje. Pasteuro institutas, tariamai sukūręs SARS-CoV-2, tai jau yra paneigęs. Jo mokslininkai tik siekė išskirti virusą, kad būtų lengviau ieškoti medikamentų nuo jo apsisaugoti.
Naujasis koronavirusas
Naujasis koronavirusas / 123RF.com nuotr.

Vakcinoje „rado“ net ŽIV

Tokią žinią skelbiančiomis nuotraukomis neseniai pasidalino viena „Facebook“ vartotoja.

Jose – daktaras Frédéricas Tangy vadinamas COVID-19 tėvu, demonstruodamas kelias nuo SARS-CoV – sunkų ūmų respiracinį sindromą (angl. SARS) sukeliančio viruso – iki COVID-19, nurodoma vakcinų sudėtis, pateikiami smulkiai anglų ir prancūzų kalbomis surašyti dokumentai.

Be papildomų paaiškinimų (prie nuotraukų nėra jokių komentarų) sunku suprasti, kas tai yra.

Šie vaizdai yra iš 9 minučių trukmės filmuko „Įspėjimas dėl vakcinų. Visa tiesa“.

Iš kai kurių tinklalapių ištrintą įrašą galima rasti platformoje „Odysee“, kuri turi specialų kanalą konspiracijos teorijomis paremtiems pasakojimams.

Pernai rugpjūčio pabaigoje žinomo sąmokslo teorijų skleidėjo Frédérico Chaumont’o sukurtas filmukas jau per pirmą parą buvo peržiūrėtas daugiau nei 100 tūkst. kartų.

Daugiau nei pusė jo skirta aptarti žalai, kurią tariamai sukels vakcinos nuo COVID-19.

Pasakojama, esą jos sumaišomos su nanodalelėmis, kurias suleidus žmogų galės „matyti“ visi prie 5G ryšio prijungti įrenginiai.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Melagiena, esą koronavirusas buvo sukurtas Pasteuro institute, jau seniai paneigta
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Melagiena, esą koronavirusas buvo sukurtas Pasteuro institute, jau seniai paneigta

„Facebook“ vartotojos paskelbtose ekrano nuotraukose matyti tariama kompanijos „Astra Zeneca“ sukurtos vakcinos nuo COVID-19 sudėtis.

Joje tariamai esama „nuodingų komponentų“: ne tik nanodalelių, bet ir 4 žmogaus imunodeficito viruso (ŽIV-1, kuris pasaulyje labiau paplitęs nei ŽIV-2) fragmentai, maliariją sukeliančių pirmuonių plazmodijų DNR seka, dar 157 DNR ir baltymų sekos, „kurių buvimas ir vaidmuo nepaaiškintas“, net paties koronaviruso.

Tai nėra tiesa. Skiepuose nėra nei elektroninių komponentų, nei SARS-CoV-2. Vakcinos „Vaxzevria“ sudėtį galima rasti čia.

Britų ir švedų sukurta vakcina „Vaxzevria“ paremta adenoviruso vektoriais.

Gaminant ją, adenovirusų šeimos virusas modifikuojamas taip, kad sudėtyje turėtų SARS-CoV-2 dyglio baltymą koduojantį geną.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vakcinavimo centras „Litexpo“ rūmuose
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vakcinavimo centras „Litexpo“ rūmuose

Daugelį gąsdinančios nanodalelės yra mikroskopinės dalelės, kurių skersmuo yra mažesnis nei 100 nanometras (nuo to ir kilęs jų pavadinimas).

Patentą gavo, bet ne tam

Nemaža dalis filmuko skirta tariamam SARS-CoV-2 sukūrimui.

„COVID-19 yra dirbtinis virusas, sukurtas Pasteuro institute Prancūzijoje iš tikrojo SARS-CoV, vadinamo koronavirusu“, – tvirtina F.Chaumont’as.

Virusas esą buvo sukurtas dar 2003 metais po genetinių eksperimentų su sunkų ūmų respiracinį sindromą (angl. SARS) sukeliančiu virusu.

C.Ehre nuotr./SARS-CoV-2 virionai atakuoja plaučių ląsteles
C.Ehre nuotr./SARS-CoV-2 virionai atakuoja plaučių ląsteles

Įraše kalbama apie tuomet gautą koronaviruso SARS-CoV patentą. Jo kopija matyti ir minėtos „Facebook“ vartotojos ekrano nuotraukų albume.

Po gerų aštuonerių metų kitame patente tariamai buvo aprašytas SARS-CoV2, kuris galiausiai, „įvedus keturis ŽIV1 fragmentus“, esą tapo COVID-19 sukeliančiu virusu.

Jo tėvu pavadintas Pasteuro instituto Vakcinų inovacijų laboratorijos direktorius F.Tangy.

Prancūzijoje sukurtą virusą mokslininkai tariamai nugabeno į Uhaną Kinijoje be vietos mokslininkų žinios.

Pasteuro institutas kartu su Nacionaliniu mokslinių tyrimų centru ir Paryžiaus Diderot universitetu išties yra gavę koronaviruso patentą EP 1 694 829 B1, bet jis neturi nieko bendro su COVID-19.

Patentas nereiškia, kad jį gavusi institucija virusą sukūrė.

„Turime ne paties viruso, o jo (Vietname izoliuoto viruso – red. past.) genetinio kodo patentą“, – agentūrai AFP nurodė Pasteur instituto virusų ir imuniteto tyrimų padalinio direktorius Olivier Schwartzas.

Anot jo, to reikia norint apsaugoti kodų seką, kad su ja būtų galima kurti diagnostinius testus ir galimas vakcinas.

Ekrano nuotr. iš odysee.com/Patento dėl koronaviruso paprašė ir Pasteuro institutas, iš to padarė išvadą, kad ten buvo sukurtas COVID-19 sukėlėjas
Ekrano nuotr. iš odysee.com/Patento dėl koronaviruso paprašė ir Pasteuro institutas, iš to padarė išvadą, kad ten buvo sukurtas COVID-19 sukėlėjas

Paraiška patentui gauti buvo pateikta 2004 metais ir ji buvo susijusi su SARS sukeliančio viruso (mokslinis pavadinimas – SARS-CoV) štamu.

Anot O.Schwartzo, yra bent septyni koronavirusai, o patentuotas genetinis kodas buvo susijęs su 2003 metais kilusia epidemija, kurią sukėlė SARS-CoV-2 pusbrolis.

Kaip teigiama Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) tinklalapyje, COVID-19 ir SARS sukeliantys virusai genetiškai yra panašūs, bet vis tiek skirtingi. Tik 80 proc. jų genetinės informacijos vienoda.

Ne pirma melagiena

Istorija apie „alternatyvią“ SARS-CoV-2 atsiradimo versiją plito jau praėjusių metų kovą.

Tuomet viename įraše „Facebook“ taip pat buvo aiškinama apie viruso, egzistuojančio nuo 2003 metų, tarptautinį patentą“.

Garsaus prancūzų mikrobiologo ir chemiko Louis Pasteuro, kuris sukūrė pirmuosius skiepus, 1887 metais įsteigtas institutas iškart paneigė išvedžiojimus apie viruso sukūrimą.

O.Schwartzas tuomet nurodė, kad praėjusių metų sausį institutas tik nustatė viruso genomą.

Tai buvo įrankis ligos diagnostikai, gydymui ir profilaktikai gerinti.

Remiasi pseudo mokslininkais

Filmukas „Įspėjimas dėl vakcinų. Visa tiesa“ paremtas ekspertų – farmakologo Jeano Bernardo Fourtillano ir gydytojų Serge’o Rader bei Christiano Talo Schallerio, bet iš tiesų – konspiracijos teorijų šalininkų ir vakcinų priešininkų surinkta informacija.

Jame manipuliuojama realiuose dokumentuose nurodytais faktais ir daromos prielaidos, neturinčios nieko bendro su tikrove.

J.B.Fourtillanas, kaip farmacijos ir toksikologijos ekspertas, buvo kalbinamas pernai rudenį pasirodžiusiame pseudo dokumentiniame filme „Hold-up”, kuris buvo pašalintas iš vaizdo įrašų platformų „Vimeo“ ir „Dailymotion”.

Filme, kuris iki šiol populiarus tarp COVID-19 skeptikų Prancūzijoje, buvo pritarta kelioms jau paneigtoms sąmokslo teorijoms apie šią ligą.

Nuskambėjo ir teiginys, kad SARS-CoV-2 yra Paryžiuje įsikūrusio Pasteuro instituto išradimas.

Ekrano nuotr. iš odysee.com/Schema, esą paaiškinanti, kaip buvo sukurtas SARS-CoV-2
Ekrano nuotr. iš odysee.com/Schema, esą paaiškinanti, kaip buvo sukurtas SARS-CoV-2

„Farmacininku ir gydytoju su 3 vakcinų sužeistais vaikais“ prisistatantis S.Rader jau ne vienus metus tvirtina, esą skiepytis pavojinga.

Jis yra vienas iš knygos „Vakcinos: taip ar ne?“ autorių. Nors prancūzas prisistato mokslininku, internete nelengva rasti jo darbų.

Užtat medikas aktyviai reiškiasi socialiniame tinkle „Twitter“, kur kritikuoja vakcinas ir protestuoja prieš skiepijimą.

Natūralios medicinos šalininkas šveicaras Ch.T. Schalleris vadinamas konspiracijos teorijų tinklalapių žvaigžde.

Kaip rašoma tinklalapyje „Conspiracy Watch”, prie šlapimo terapijos, šamanizmo ir dezinformacijos perėjęs medikas kritikuoja vakcinas, nes esą jos buvo sukurtos ne išvengti pandemijų, o naikinti žmoniją.

Savo mintis jis yra sudėjęs į keletą knygų.

Jei kyla klausimų dėl COVID-19 vakcinos, siųskite juos mūsų redakcijai el. pašto adresu skiepai@15min.lt.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius