-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 30

Nuolat jaučiatės mieguistas? Kada tai gali reikšti ligą

Jaudinatės prieš svarbų įvykį, išgyvenate stresą, susilaukėte vaiko, nežinote, kaip išspręsti kilusią problemą – labai tikėtina, kad sutriks jūsų miego režimas. Gyvenimo pokyčius bei sunkumus itin dažnai lydi nemiga ar kiti miego sutrikimai, tačiau ne visuomet skiriame tam dėmesio. Neišsimiegoti kartkartėmis pasitaiko ir dėl to nebūtina jaudintis, tačiau kai kurie simptomai rodo, kad galbūt susidūrėte su viena iš dešimčių miego ligų ir be medikų pagalbos neapsieisite.
Kaip kovoti su nemiga
Kaip kovoti su nemiga / Flickr.com

Klaipėdos universitetinės ligoninės Miego medicinos centro vadovas, profesorius Giedrius Varoneckas tikina, kad norint išvengti miego ligų ir ilgalaikio gydymo, galime padėti sau patys. Pastaruoju metu pacientai jaučia nerimastingumą, kai kurie, pasak mediko, turi depresiškumo požymių. Be to, sunki socialinė situacija taip pat kelia nerimą. Visa tai veikia žmonių psichiką, kurios vienas pirmųjų pakitimo požymių – sutrikęs miegas. Sunku užmigti, naktį dažnai prabundama arba nubundama per anksti, o galvoje nesiliauja suktis mintys, rūpesčiai ir nežinojimas, kaip juos išspręsti.

„Miego sutrikimų gydymas yra ne tik medicininė, bet ir socialinė problema. Pagelbėti sau žmonės gali pasirinkdami sveiką gyvenseną, nors tai jau labai nuvalkiota frazė. Gali būti sudėtinga, bet reikėtų stengtis komunikuoti, nebūti uždariems net ir vyraujant izoliacijai. Vienas iš pagrindinių būdų pagerinti psichikos sveikatą yra fizinis aktyvumas. Kiekvienas sau padėti gali mankšta, teisingais miegojimo įpročiais, pasiruošimu miegui ir miego higiena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius