Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 23

Daugiau nei 74 procentai vilniečių pasisakė už krematoriumo statybas Vilniaus mieste

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa parodė, kad didžioji dalis vilniečių – 74,3 procentai – pasisako už krematoriumo statybas Vilniaus mieste. Krematoriumo statybai nepritaria 17,2 proc. apklaustųjų, pranešė savivaldybė.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tyrimu, kuris buvo atliktas šių metų vasario 19-22 dienomis, buvo siekiama išsiaiškinti gyventojų nuomonę apie tai, ar reikia Vilniuje statyti krematoriumą. Tyrimo metu apklausti 1008 Vilniaus miesto gyventojai.

Tyrimas parodė, kad labiausiai krematoriumui Vilniuje linkę pritarti jaunesnio amžiaus asmenys (iki 40 metų), turintys aukštąjį išsilavinimą. Vyrai krematoriumą laiko labiau reikalingu, negu moterys. Labiausiai krematoriumui Vilniuje pritaria Baltupių, Jeruzalės, Žirmūnų, Užupio, Pilaitės ir Vilkpėdės rajonų gyventojai. Krematoriumo reikalingumu labiausiai abejoja Viršuliškių, Vilniaus senamiesčio, Žvėryno, Karoliniškių ir Grigiškių rajonuose gyvenantys respondentai.

Tyrimas parodė, kad labiausiai vilniečiai pritaria krematoriumo statybai miesto pakraščiuose, o netinkamiausia laiko vietą šalia Olandų gatvėje esančių šarvojimo namų. Pasak Vilniaus mero, neatsižvelgti į šią gyventojų nuomonę būtų neteisinga.

„Apklausa parodė, kad vilniečiai labiausiai nepritarė krematoriumo statyboms miesto centrinėje dalyje. Esu nuo pat pradžių sakęs, kad be vilniečių pritarimo jokie krematoriumai mieste statomi nebus. Todėl taryboje bus svarstomas projektas, kurio siūloma nepritarti krematoriumo statyboms Olandų gatvėje“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Vilniaus miesto taryba jau rytoj spręs dėl krematoriumo Olandų gatvėje.

Teritorija, kurioje siekiama statyti krematoriumo liniją, yra Pavilnių regioninio parko ir Lyglaukių geomorfologinio draustinio dalis, ribojasi su senųjų žydų kapinių teritorija, sostinės Senamiesčiu. Netoli Vilniaus laidojimo namų, kur siekiama statyti krematoriumą, nemažai gyvenamųjų namų, švietimo ir kultūros įstaigų. Krematoriumo įrengimui šioje vietoje nepritaria ir vietos bendruomenė.

Ketinimą statyti krematoriumo liniją Olandų gatvėje yra pareiškusi bendrovė „Ritualas“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius