-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 07

Minint Kovo 11-ąją – nemokamos ekskursijos Vilniuje: kviečiame registruotis

Vilniaus miesto savivaldybė Kovo 11-osios proga miestiečius ir svečius kviečia į renginius į ekskursijas po Senamiestį bei eiseną Gedimino prospektu.
Gimtadienį švenčiančio Vilniaus vaizdai
Vilnius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kovo 11-ąją, 13 val. vilniečiai ir miesto svečiai laukiami Vilniaus Katedros aikštėje, kur visus pasitiks entuziastingas būrys gidų, kurie vilniečiams ir miesto svečiams dovanos po nemokamą ekskursiją. Profesionalūs gidai pakvies pasidairyti po paslapčių kupiną Vilniaus senamiestį ir pasidalins nepaprastomis senojo Vilniaus istorijomis“, – rašoma trečiadienį žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Ekskursijos, iš kurių galima rinktis: „Senamiesčio kiemeliai“, „Karališkas Vilnius“, „Vilniaus meilės istorijos“, „Vilniaus getas“ (į Stiklių kvartalą), „Moterys, turėjusios įtakos valstybingumui“, „Pažinkime Vilniaus senamiestį“, „Fasadai ir kiemai XX a. pradžios architektūros istorija“, „Klasikinis Vilnius“, „Vilnius chemiko akimis“, „Žymių istorinių asmenybių, susijusių su Vilniumi ir Lietuva, meilės istorijos“, „Paslaptingasis Vilnius“ ir kitos.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žmonių minios Vilniaus gatvėse
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žmonių minios Vilniaus gatvėse

Užsiregistruoti į pasirinktą ekskursiją kviečiame čia.

Po ekskursijų, vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami pamatyti unikalų 100-mečio varpą Katedros aikštėje.

„Kovo 11-oji bus paskutinė Valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo akcijos „Ačiū“ diena, kada dar bus galima įsiamžinti Šimtmečio varpe. Tereikia užeiti į šalia varpinės bokšto esančią specialiai įrengtą fotokabiną, nusifotografuoti ir palikti savo palinkėjimą arba padėką Lietuvai. Projekto pabaigoje visa sukaupta ir Šimtmečio varpo instaliacijoje parodyta informacija bus įrašyta į šiuolaikinę laikmeną ir išliks ateities kartoms“, – tikina savivaldybė.

Kovo 11-ąją Lietuvoje minima Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena. Šią dieną 1990 metais Aukščiausioji Taryba pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą. Jame rašoma, kad atstatomas 1940 m. svetimos jėgos panaikintas Lietuvos Valstybės suvereninių galių vykdymas ir Lietuva nuo šiol yra nepriklausoma valstybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius