Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 05

Oficialiai uždaromas Vilniaus Lazdynų baseinas

Trečiadienį oficialiai uždaromas Vilniaus Lazdynų baseinas. Vienintelį sostinėje baseiną su 50 metrų plaukimo takeliais artimiausiu metu ketinama nugriauti ir vietoje jo pastatyti naują sporto kompleksą.
Lazdynų baseinas
Lazdynų baseinas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Gyventojai trečiadienio vakarą kviečiami simboliškai atsisveikinti su 36 metus Lazdynuose stovėjusiu baseinu. Nuo 18 valandos bus galima apžiūrėti ekspoziciją pastato foje, rengiama diskusija su miesto vadovais, buvusiais sportininkais ir baseino rangovais apie būsimojo baseino statybas.

„Bus simboliškai atsuktas vanduo – kaip ir įprastai būna išleidžiamas baseino vanduo liepos 1-ąją, ir tas baseinas nebebus pripildytas“, – BNS sakė viešosios įstaigos „Lazdynų baseinas“ vadovas Mantas Paulauskas.

Įstaigos administracija iš patalpų turės išsikraustyti per 10 dienų, tuomet bus pradėti griovimo darbai. Planuojama, kad naujojo komplekso statybos bus baigtos iki 2020-ųjų vidurio.

M.Paulauskas sako, kad pastatas gali kelti nostalgija kelioms sportininkų kartoms, čia išugdytiems olimpiniams čempionams, tačiau būsimasis kompleksas suteiks daugiau galimybių sportininkams: čia be 50 metrų takelių bus baseino dalis, pritaikyta šuolininkams, įrengti treniruokliai, kita sporto infrastruktūra.

„Užaugs nauja karta sportininku šiame baseine. Tad lazdyniečiams turėtų būti dvigubas jausmas: ir gaila atsisveikinti su senu, bet ir su dideliu džiaugsmu laukti naujojo“, – sakė jis.

Dviejų baseinų konkursus su partneriais laimėjo bendrovė „Irdaiva“ – Lazdynų baseiną ji statys už 21,8 mln. eurų, Fabijoniškių – už 3,1 mln. eurų.

Kaip BNS sakė Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius, mažojo Fabijoniškių baseino statybos jau pradėtos birželio pabaigoje, jos pagal sutartį turėtų būti užbaigtos iki kitų metų balandžio.

Naująjį Lazdynų baseiną projektavo bendrovė „Cloud architektai“ su olandų įmone „Slangen+Koenis International“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius