-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 11

Prašoma suteikti daugiau laiko potencialiems Nacionalinio stadiono investuotojams

Vilniaus savivaldybė prašo 90 dienų pratęsti terminą, per kurį potencialūs Nacionalinio stadiono statytojai ir operatoriai galėtų pateikti dokumentus, kad toliau galėtų varžytis dėl koncesijos sutarties viešajame konkurse, rašo „Verslo žinios“.
Nacionalinis stadionas iš paukščio skrydzio
Nacionalinis stadionas iš paukščio skrydzio

„Sutinku, kad daugiafunkcio komplekso konkurso paraiškų pateikimo terminas, kaip parodė rinkos dalyvių atsiliepimai, buvęs per trumpas. Todėl konkurso sąlygų komisijai siūlome skubos tvarka patvirtinti maksimalų įstatymu leidžiamą terminą – 90 dienų – potencialiems investuotojams pateikti paraiškas konkursui. Esu tikras, kad tai paskatins dar didesnį susidomėjimą šiuo konkursu, kuriame dalyvaus dar daugiau Lietuvos ir užsienio investuotojų“, – dienraščiui sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Nacionalinio stadiono koncesijos konkursas paskelbtas rugsėjo 7 dieną, o norintys jame dalyvauti investuotojai turėjo per 30 dienų pateikti paraiškas ir dėl to sulaukė rinkos dalyvių kritikos – esą neadekvačiai trumpas terminas iškart atgrasė dalį užsienio investuotojų.

BNS jau skelbė, kad sutartis tarp Vilniaus savivaldybės, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) ir privataus investuotojo bus pasirašoma 25 metams, o kompleksas priklausys Vilniaus savivaldybei. Planuojama stadiono statybų vertė sieks 73,1 mln eurų (be PVM), iš jų ES lėšos sudarys 33,6 mln. eurų, savivaldybės indėlis – 2,9 mln. eurų. Be to, Vilniaus savivaldybė planuoja skirti dar po 0,5 mln. eurų stadiono išlaikymui kasmet.

Stadiono, komplekse turėtų įsikurti iki 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ugdymo centras ir biblioteka, sporto muziejus. Savivaldybė bus atsakinga už vaikų darželio, bibliotekos ir dalies neformaliam ugdymui skirtų patalpų veiklą, departamentas – už sporto muziejų. Už visa kita – patalpų įrengimą, priežiūrą ir naudojimą – atsakys koncesininkas.

Numatoma, kad sutartis su konkursą laimėsiančiu koncesininku įsigalios 2019 metų balandį, tuomet bus pradėtos statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius