Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 29

Vilniaus valdžia sprendžia, ar Misionierių bažnyčios ir vienuolyno komplekse įkurti kultūrinę erdvę

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį sprendžia, ar Subačiaus gatvėje esantis Misionierių bažnyčios ir vienuolyno kompleksas bus pritaikytas kultūrinei, edukacinei paskirčiai.
Misionierių bažnyčia ir vienuolynas
Misionierių bažnyčia ir vienuolynas / Vilniaus sav. nuotr.

„Ten galėtų atsirasti nauja erdvė, puikiai tinkama kultūriniams projektams, kuri  dar labiau pagyvintų ir suaktyvintų miesto kultūrinį gyvenimą. Pastate galėtų įsikurti choras „Ąžuoliukas“, būtų perkelta pradinukų mokykla, o bažnyčioje būtų įrengta didžioji koncertų salė“, – pranešime cituojamas Vilniaus meras Artūras Zuokas.  

Misionierių bažnyčioje būtų vykdomi koncertai ir kiti kultūros renginiai, kaip šiuo metu yra Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Svarstoma, kad Vilniaus Arkivyskupija Misionierių vienuolyno kompleksą pagal panaudos sutartį neatlygintinai suteiktų Vilniaus miesto savivaldybei. Šis vienuolyno pastatas būtų pritaikytas Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklos –  berniukų bei jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ – veiklai bei į vienuolyno patalpas būtų perkelta pradinukų Vytės Nemunėlio mokykla, o bažnyčioje būtų įrengta didžioji koncertų salė.

Pasak projekto iniciatorių ir partnerių – Vilniaus miesto savivaldybės, Švietimo ir mokslo ministerijos bei Vilniaus Arkivyskupijos Kurijos, vienuolyno pastatai idealiai tinka muzikos mokyklai ir chorui pagal funkcionalumą ir patalpų dydį, o Misionierių bažnyčioje būtų vykdomi koncertai ir kiti kultūros renginiai, kaip šiuo metu yra Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Šiuo projektu siekiama, kad sostinėje atsirastų nauja vieta koncertams ir kitiems kultūros renginiams, švietimo ugdymui, tarptautinių projektų vykdymui, taip pat planuojama nuo Misionierių vienuolyno iki pat Vilnelės atkurti istorinius Misionierių sodus.

Šiuo metu savivaldybė rengia pastatų pritaikymo pradinio bei neformaliojo ugdymo paskirčiai ir kultūrinei veiklai galimybių studiją, vėliau bus rengiamas pastatų pritaikymo techninis projektas.

Misionierių bažnyčios ir vienuolyno ansamblio atkūrimo ir pritaikymo pradiniam ir neformaliajam ugdymui bei kultūrinei paskirčiai finansavimo ketinama prašyti iš ES Struktūrinių fondų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius