Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 23 /23:20

Vilniuje paskelbta ekstremalioji padėtis, į Nerį pasipylė miesto srutos

Po penktadienio popietę Vilniaus Upės gatvėje įvykusios avarijos, kurios metu buvo nutraukti du magistraliniai nuotekų vamzdžiai, savivaldybėje buvo skubiai sušaukta Ekstremaliųjų situacijų komisija, kuri mieste paskelbė ekstremaliąją padėtį. Nepaisant avarijos likvidavimo darbų, vėlų vakarą jau pastebėtos į Nerį tekančios srutos.
Upės gatvėje atsivėrusi smegduobė
Upės gatvėje atsivėrusi smegduobė / Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.

Penktadienio vakarą avarijos vietoje buvo likviduojamos jos pasekmės. Įgriuvoje susikaupusios nuotekos yra išsiurbiamos, vėliau ši duobė bus užpilta gruntu. Tam prireiks maždaug apie 800 kubinių metrų grunto.

VIDEO: Vilniuje atsivėrė milžiniška smegduobė

Įgriuvos gylis siekia apie 5–6 metrus, plotis – apie 7 m, ilgis – apie 10 metrų. Nutraukti vamzdžiai yra beveik 2 metrų gylyje. Gruntas bus pilamas, paskirstomas ir suslegiamas, kad būtų galima sujungti lūžusius vamzdžius. Tik sutvirtinus šį gruntą specialistai galės suremontuoti nutrauktus vamzdžius. Iki tol dalis šių nuotekų, nors ir apvalytos, neišvengiamai pateks į Neries upę, skelbiama Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.

VIDEO: Vilniuje šalia „Barclays“ pastato atsivėrė smegduobė

Avarijos likvidavimo darbai atliekami pasitelkus mieste turimus išteklius, aktyviai dirbant savivaldybės kontroliuojamoms įmonėms „Vilniaus vandenys“ ir „Grinda“. Preliminariai planuojama, kad avarija bus likviduota dar per šį savaitgalį.

Vilniaus m. savivaldybės schema./Dėl smegduobės Upės gatvėje laikini eismo ribojimai Žvėryne
Vilniaus m. savivaldybės schema./Dėl smegduobės Upės gatvėje laikini eismo ribojimai Žvėryne

Penktadienio vakarą devyni sunkiasvoriai savivarčiai jau vežė gruntą į avarijos vietą. Specialistai šioje vietoje dirbs visą naktį. Policija paprašyta užtikrinti saugų greitą judėjimą sunkiasvoriam transportui nuo Gariūnų iki avarijos vietos.

Ekstremalios situacijų valdymo komisija paskyrė ekstremalios situacijos operacijų vadovu Miesto ūkio ir transporto departamento direktorių Virginijų Paužą, kuris vadovaus įgriuvos padarinių likvidavimui. Komisija taip pat paskyrė gelbėjimo darbų vadovą – „Vilniaus vandenų“ avarijų šalinimo skyriaus vadovą Darių Urbonavičių.

Pagal ekstremalios situacijos likvidavimo planą, savivaldybėje veiks operacijų centras, kurio vadovė – Saugaus miesto departamento vadovė Raimonda Jasponienė.

VIDEO: Unikalūs kadrai: 15min skaitytojas užfiksavo pačią incidento prie „Barclays“ pastato pradžią

Žirmūnų, Jeruzalės, Baltupių ir Antakalnio rajonų gyventojai ir toliau prašomi kiek įmanoma sumažinti vandens vartojimą ir nuotekas, kol avarija bus likviduota.

„Vilniaus vandenų“ žemėlapis
„Vilniaus vandenų“ žemėlapis

Dėl „Barclays“ pastato saugumo įvertinimo komisija nusprendė kreiptis į Statybos inspekciją ir į pastato valdytoją UAB „Upės projektai“ , kad ekspertai įvertintų pastato būklę ir ar jame gali dirbti žmonės.

Komisija aptarė ir su komunalinių paslaugų tiekėjais įvertino avarijos įtaką visų miesto komunikacijų būklei – elektros, šilumos ir dujų tiekimas užtikrintas.

„Green Hall“ pastatas vėl atidarytas

Tuo metu verslo centras „Green Hall“, kuris anksčiau penktadienį buvo evakuotas dėl Studentų gatvėje atsivėrusios smegduobės, vėl atidarytas. Pastatą apžiūrėję ekspertai konstatavo, kad jis yra visiškai saugus ir žmonės gali grįžti į savo darbo vietas, pranešė koncerno SBA viešųjų ryšių vadovė Virginija Dunauskienė.

„Green Hall“ pastate veikia „Barclays Global Services“ Lietuvos filialas ir nemažai kitų bendrovių.

„Darbas „Barclays“ vyksta visą parą keliomis pamainomis. Šiandien, 20.00 val. „Barclays“ biuras atnaujino veiklą. Upės gatvėje laikinai bus įrengtas „G4S“ saugos tarnybos postas, kad „Green Hall“ dirbantys žmonės galėtų patogiai patekti į pastatą“, – sakė „Green Hall“ verslo slėnį vystančios bendrovės „Urban Inventors“ direktorius Lionginas Šepetys.

Neris jau teršiama išmatomis

Vėlų penktadienio vakarą vilniečiai pastebėjo, kad nutiko tai, ko ir buvo baiminamasi – į Nerį ėmė lietis miesto nuotekos.

Buvęs aplinkos viceministras Linas Jonauskas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo žūklės reikmenų parduotuvės „Triturus“ paskyroje paviešintomis nuotraukomis, kuriose užfiksuotos fekalijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius