Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 19

„Aukščiausioji tiesa“: sekta, žadėjusi pasaulio pabaigą, įvykdė kraupų teroro išpuolį Tokijuje

1995 m. kovo 20 d. įprastai taikią Japoniją sukrėtė didžiausias teroristinis išpuolis šiuolaikinėje šalies istorijoje. Šią dieną religiniam judėjimui „Aum Shinrikyo“ priklausantys teroristai miesto metro sistemoje panaudojo zariną – bespalves, bekvapes ir labai nuodingas nervus pažeidžiančias dujas. Žuvo 13 žmonių, o sužaloti buvo daugiau negu 5 tūkstančiai.
Tokijo metro stoties išorė po išpuolių
Tokijo metro stoties išorė po išpuolių / „Scanpix“/AP nuotr.

Portalo 15min rubrika „Ar žinai?“ pasakoja apie šį kraupų išpuolį, įvykusį prieš 28 metus, ir „Aum Shinrikyo“ sektą, įvykdžiusią šį išpuolį.

Būk nužudytas ir pateksi į dangų

„Aum Shinrikyo“, išvertus iš japonų kalbos, reiškia „aukščiausioji tiesa“. Ši sekta susikūrė 1984 m. Sektą įkūrė vaistininkas Chizuo Matsumoto, pasikeitęs vardą į Shoko Asahara.

Jis gimė 1955 m. skurdžioje šeimoje, nuo pat vaikystės buvo beveik visiškai aklas. Jis studijavo akupunktūrą ir tradicinę kinų mediciną – įprasti aklųjų karjeros pasirinkimai tuometinėje Japonijoje. O vėliau tapo vaistininku, tačiau buvo baustas už tai, kad prekiavo nelegaliais vaistais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius