Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mylimiausias kalėdinis filmas: 15 faktų apie „Vienas namuose“, kurių galbūt nežinote

Populiariausio kalėdinio filmo rinkimai Lietuvoje dar nevyko. Bet jei būtų vykę, neabejotina, kad filmai „Vienas namuose“ ir „Vienas namuose 2“, kuriuose vaidina Macauley Culkinas, patektų tarp pačių populiariausių.
„Vienas namuose“ aktoriai
„Vienas namuose“ aktoriai / Vida Press ir Youtube.com nuotr.

Švenčių proga portalas 15min pristato 15 faktų apie „Vienas namuose“ filmų seriją. Dalį jų galbūt žinote, tačiau esame tikrai, kad rasite ir tai, kas jus nustebins.

VIDEO: VIENAS NAMUOSE arba Tėvas ir vėl šližiku paspringo

1. Iš viso buvo sukurtos 5-ios „Vienas namuose“ dalys, paskutinė – 2012 m. Tačiau tik pirmose dviejose vaidino Macauley Culkinas, o likusios 3 buvo prasčiau įvertintos ir yra mažiau žinomos.

Filmo „Vienas namuose“ plakatas
Filmo „Vienas namuose“ plakatas

2. Garsusis „Home Alone“ kino plakatas buvo sukurtas pagal Edwardo Muncho paveikslą „Šauksmas“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paveikslas „Šauksmas“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Paveikslas „Šauksmas“

3. Filme „Vienas Namuose 2“ vaidino ir dabartinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Jis padėjo rasti kelią pasiklydusiam Macauley Culkino personažui.

VIDEO: Trump in Home Alone 2

4. Macauley Culkinas nėra vienintelis savo šeimos narys, vaidinantis „Vienas namuose“. Pirmosiose dviejose dalyse vaidina ir jo brolis Kieranas. Kieranas vaidina Fullerį – Kevino pusbrolį, kuris šlapinasi į lovą.

Youtube.com kadras/Fuleris filme „Vienas namuose“
Youtube.com kadras/Fuleris filme „Vienas namuose“

5. Pirmosios dvi „Vienas namuose“ dalys nėra vienintelės, kuriose Macauley Culkinas vaidino Keviną. 2015 m. Macaulay Culkinas, kuriam tada buvo 35 metai, vėl suvaidino Keviną internetiniame seriale „DRIVRS“. Seriale Kevinas prisimena vaikystę ir skundžiasi, kad susidūrimas su plėšikais jam paliko traumą visam gyvenimui.

6. Filmas „Vienas namuose“ visame pasaulyje uždirbo 476 milijonus JAV dolerių, „Vienas namuose 2: Pasiklydęs Niujorke“ – 358 milijonus JAV dolerių. Pirmoji serijos dalis iki šiol yra populiariausias visų laikų kalėdinis filmas.

7. „Vienas namuose“ yra ne tik Lietuvoje populiarus filmas. Lenkijoje šis filmas kasmet tampa pačia žiūrimiausia Kalėdų sezono televizijos programa.

8. Namas iš pirmosios „Vienas namuose“ dalies stovi Vinetkoje – vos 10 tūkst. gyventojų turinčiame miestelyje Ilinojaus valstijoje. Dabar jis – nuolat turistų lankomas objektas.

Wikipedia Commons nuotr./Namas, kuriame vyksta „Vienas namuose“ veiksmas
Wikipedia Commons nuotr./Namas, kuriame vyksta „Vienas namuose“ veiksmas

9. „Blogiuko“ Hario vaidmenį iš pradžių turėjo vaidinti ne Joe Pesci, o Robertas de Niro. Tačiau R.de Niro vaidmens atsisakė.

„Scanpix“ nuotr./Aktorius Robertas De Niro
„Scanpix“ nuotr./Aktorius Robertas De Niro

10. Jau pradėjus filmavimą, Joe Pesci tyčia stengėsi nebendrauti su M.Culkinu, kad šis jo bijotų. Be to, jam buvo labai sunku atprasti keiktis, nes iki tol dažniausiai vaidino veiksmo filmuose, o ne šeimai skirtose komedijose. J.Pesci keiktis negalėjo pagal sutartį, nes filmavimo aikštelėje nuolat buvo šalia vaiko.

Vida Press nuotr./Joe Pesci
Vida Press nuotr./Joe Pesci

11. Nebandykite to namuose: pasak gydytojų, tikrame pasaulyje, o ne filme daugelis dalykų, kuriuos Kevino dėka teko patirti nusikaltėliams, baigtųsi mirtimi ar bent jau sunkiomis traumomis.

12. Voras, kurį vienoje filmo scenoje Kevinas užmeta Marvui ant veido, yra tikras.

13. Kompanija „Disney“ neseniai pranešė, kad bus kuriama nauja „Vienas namuose“ dalis. Ji bus filmuojama 2020 m. ir pasirodys „Disney+“ platformoje.

14. Dėl savo amžiaus M.Culkinas negalėjo filmuotis po 22 valandos vakaro. Tai reiškė, kad filmavimasis turėjo prasidėti gana anksti. Tai kėlė didelių nemalonumų J.Pesci, kuris buvo įpratęs kiekvieną rytą pradėti žaisdamas golfą, labai nemėgo anksti keltis ir dėl to nuolat pykosi su prodiuseriu.

15. Senas gangsterių filmas „Angelai su purvinomis sielomis“, kurį „Vienas namuose“ serijoje su malonumu žiūri ir iš kurio patirties semiasi Kevinas, nėra tikras filmas. Šio „filmo“ scenos buvo nufilmuotos filmuojant „Vienas namuose“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius