Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 01

10 dalykų, kuriuos reikia žinoti apie šio savaitgalio Daviso taurę

Šį savaitgalį visame pasaulyje vyks Daviso taurės mačai, kuriuose dalyvaus ir didžiausios teniso žvaigždės. „Tennis.com“ supažindina su įdomiausiais ateinančio savaitgalio faktais.
Daviso taurės čempionai paaiškės po lemiamo 5 finalo mačo
Daviso taurės čempionai paaiškės po lemiamo 5 finalo mačo / „Scanpix“ nuotr.
  1. 16 komandų bando pasiekti ketvirtfinalio etapą. Aštuonios komandos, kurios laimės savo pirmojo rato susitikimus šį savaitgalį pateks į ketvirtfinalį. Ketvirtfinaliai bus žaidžiami balandį.
  2. Šį savaitgalį pasirodys keturi tenisininkai iš pirmojo ATP dešimtuko. Stipriausiame divizione varžysis trečioji pasaulio raketė Marinas Čiličius (Kroatija), penktoji pasaulio raketė Aleksandras Zverevas (Vokietija), septintas pasaulyje Davidas Goffinas (Belgija) ir dešimtasis Pablo Carreno Busta (Ispanija).
  3. Netrūks ir antrojo dešimtuko atstovų. Daviso taurėje pasirodys amerikiečiai Samas Querrey ir Johnas Isneris. Savo šalims taip pat atstovaus Nickas Kyrgiosas, Jo-Wilfriedas Tsonga ir Lucas Pouille.
  4. JAV rinktinė bandys pirmą kartą istorijoje nugalėti Serbiją. Šįkart amerikiečiai turi svarų pranašumą prieš savo varžovus. Visi amerikiečiai (S.Querrey, J.Isneris, Ryanas Harrisonas ir Steve'as Johnsonas) patenka į ATP 50-uką. Tuo tarpu Serbijos rinktinėje nėra nei vieno žaidėjo, kuris patektų į 80-uką.
  5. „Australian Open“ atradimas britas Kyle'as Edmundas turėjo vesti savo rinktinę į priekį, tačiau dėl traumos praleis varžybas. Didžiosios Britanijos laukia rimtas ispanų pasipriešinimas.
  6. Prancūzija net dešimt kartų iš eilės nugalėjo Nyderlandus. Tačiau ar bus vienuoliktas? Olandai bandys pirmą kartą istorijoje įveikti čempionų titulą ginančius prancūzus. Bus sunku, nes teks stoti prieš J.W.Tsongą, L.Pouille, Richardą Gasquetą, Pierre Hugues-Herbert ir Nicolas Mahutą.
  7. Marinas Čiličius pakartos Kroatijos rekordą. Trečioji pasaulio raketė žais jau 22 mačą už savo šalį ir susilygins su Ivanu Ljubičičiumi, kuris taip pat per savo karjerą yra pakilęs iki trečios ATP vietos.
  8. 2017 metų Daviso taurės finalininkai galėjo rinktis, ar žaisti namuose. Pirmą kartą istorijoje praėjusio sezono čempionas (Prancūzija) ir vicečempionas (Belgija) galėjo surengti varžybas namuose ir pasirinko šią teisę.
  9. Pirmą kartą galima į rinktines pakviesti penkis žaidėjus. Dar kelios naujovės - kapitonai gali pasirinkti penkis žaidėjus, penktas mačas nėra žaidžiamas, jeigu viskas aišku po keturių.
  10. Pasaulio grupėje pralaimėjusios komandos turės šansą pasilikti grupėje, jei laimės atkrintamąsias kovas rugsėjį.

Lietuvos teniso rinktinė vasario 3-4 dienomis Šiauliuose susitinka su Estijos tenisininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius