Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 03

2019-ųjų teniso sezonas – kiek uždirbo R.Berankis ir kas pasipelnė daugiausiai?

Prabėgus kiek daugiau savaitei nuo paskutiniojo oficialaus mačo Daviso taurėje, o tuo pačiu ir teniso sezono pabaigos, Deuce kviečia pasižvalgyti į taip intriguojančius finansinius žaidėjų rodiklius. Kas 2019 metų sezone vyrų ir moterų tarpe teniso kortuose uždirbo daugiausiai?
Ričardas Berankis, Ashleigh Barty ir Rafaelis Nadalis
Ričardas Berankis, Ashleigh Barty ir Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

ATP tenisininkai

1. Rafaelis Nadalis (16 349 586 mln. JAV dolerių, tarp kurių ir ATP bonusai). Grunto karaliui pirmoji sezono pusė buvo labai niūri – tenisininkas titulo turėjo laukti iki pat gegužės mėnesio, o nuolatinės traumos 33-ejų ispanui kirto ir per pasitikėjimą savimi.

Tačiau laimėjus turnyrus Romoje ir Paryžiuje ant grunto, Rafa suspindo ir ant kitų dangų – pasiekė Vimbldono pusfinalį, laimėjo „Masters“ turnyrą Monrealyje, „US Open“ bei Daviso taurės finalus.

R.Nadalio uždirbta pinigų suma galėjo būti ir dar didesnė, tačiau tenisininką sezono pabaigoje pristabdė riešo ir pilvo skausmai bei vestuvės, dėl kurių jis praleido visus turnyrus Azijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis su „Roland Garros“ titulu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis su „Roland Garros“ titulu

Beje, kiek daugiau nei 16 milijonų JAV dolerių, uždirbtų per vieną sezoną – daugiausiai nuo 2015 metų, kuomet visiškai dominavęs Novakas Džokovičius susižėrė net 21 646 145 mln. JAV dolerių.

2. Novakas Džokovičius (13 372 355 mln. JAV dolerių). Kaip ir ATP reitinge, po Rafos rikiuojasi Serbijos teniso titanas.

Nolė prieš sezoną aiškiai išdėstė – 2019 metais daugiausiai dėmesio skirs „Didžiojo kirčio“ varžyboms. 32-ejų tenisininkas laimėjo „Australian Open“ bei Vimbldoną, o taip pat pridėjo trofėjus Madride, Tokijuje ir Paryžiuje.

3. Rogeris Federeris (8 716 975 mln. JAV dolerių). Didysis trejetas niekur nesitraukia. Šveicaro atotrūkis nuo dviejų amžinų varžovų yra kiek didesnis, kadangi tenisininkui taip ir nepavyko iškovoti „Didžiojo kirčio“ trofėjaus, tačiau maestro 2019 metų sezone vis tiek finišavo su keturiais titulais.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rogeris Federeris ir Dominicas Thiemas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rogeris Federeris ir Dominicas Thiemas

4. Dominicas Thiemas (8 000 223 mln. JAV dolerių). Aštuonių milijonų ribą pirmą kartą profesionalo karjeroje dėka sėkmingo pasirodymo „Nitto ATP Finals“ turnyre perkopti pavyko austrui Dominicui Thiemui.

Austras antrus metus iš eilės pasiekė „Roland Garros“ finalą ir liko per žingsnį nuo triumfo Londone, o iš viso laimėjo net penkis ATP turnyrus, iš kurių du – namų tvirtovėje.

5. Daniilas Medvedevas (7 902 912 mln. JAV dolerių). Vienas labiausiai patobulėjusių tenisininkų ATP ture, surengęs kvapą gniaužiantį pasirodymą trijų mėnesių laiko tarpe.

Sunku patikėti, tačiau jeigu skaičiuotume nuo liepos 30 iki spalio 29 dienos sužaistus 23-ejų metų ruso mačus, pastarasis iškovojo net 29 pergales ir patyrė vos 4 pralaimėjimus. Penki iš eilės finalai, du „Masters“ trofėjai ir dramatiška finalinė „US Open“ akistata, kurioje Daniilui iki pergalės pritrūko tiek nedaug.

Beje, jeigu skaičiuotume „didžiojo trejeto“ per visą profesionalų karjerą teniso aikštelėse uždirbtus pinigus, čia pirmoje vietoje patogiai įsitaisęs Novakas Džokovičius (139 144 944 mln. JAV dolerių). Antras – Rogeris Federeris (129 231 891 mln. JAV dolerių), o trečias – Rafaelis Nadalis (119 601 561 mln. JAV dolerių).

Ričardas Berankis

Per visą praėjusį sezoną stipriausias mūsų šalies tenisininkas savo banko sąskaitą vien iš pasirodymų teniso kortuose susižėrė 541 314 JAV dolerių.

Daugiausiai – 100 tūkst. JAV dolerių – Ričardas gavo už patekimą į antrą „US Open“ etapą. Panašia suma lietuvis buvo apdovanotas ir Vimbldone.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ričardas Berankis
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ričardas Berankis

Tiesa, daugiau nei 1 milijoną JAV dolerių praėjusiame sezone uždirbo 54 ATP tenisininkai. Įdomu ir tai, kad dvejetų tarpe vieninteliai septyniaženkliu honoraru pasidžiaugti galėjo Kolumbijos atstovai Juanas Sebastianas Cabalis ir Robertas Farah.

WTA tenisininkės

1. Ashleigh Barty (11 307 587 mln. JAV dolerių). Bene pirmą kartą teniso istorijoje petis į petį su geriausiais pasaulio ATP tenisininkais žengia ir WTA turo atstovė.

23-ejų australė pasižymėdavo solidžiu žaidimu dvejetuose, tačiau šiemet sprogo ir vienetuose. Ashleigh laimėjo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Paryžiuje, taip pat džiaugėsi dar dviem trofėjais Majamyje bei Birmingeme, o skambiausia finansiškai pergale tapo triumfas WTA finaluose Šendžene.

„Scanpix“/AP nuotr./Ashleigh Barty
„Scanpix“/AP nuotr./Ashleigh Barty

Kinijoje tenisininkė susižėrė rekordinį 4,42 miijono JAV dolerių atlygį.

2. Simona Halep (6 962 442 mln. JAV dolerių). Buvusi pirmoji pasaulio raketė sužaidė pusėtiną sezoną, tačiau metus neabejotinai išgelbėjo fenomenalus pasirodymas Vimbldone ir ypač jo finale.

Puikus pasirodymas viename iš prestižiškiausių pasaulio teniso turnyrų rumunę pakylėjo iki antrosios vietos, nors daugiau titulų WTA turuose ji neiškovojo.

„Scanpix“/AP nuotr./Naomi Osaka
„Scanpix“/AP nuotr./Naomi Osaka

3. Naomi Osaka (6 788 282 mln. JAV dolerių). Metų pradžioje, kuomet Japonijos teniso spindulėlis triumfavo Melburne ir iškovojo antrą „Didžiojo kirčio“ trofėjų iš eilės, niekas beveik neabejojo, kad tiek šio sąrašo, tiek WTA reitingo viršūnėje karaliaus būtent Naomi.

Tačiau japonė netikėtai išsiskyrė su treneriu, o praradusi pasitikėjimą savimi kito titulo turėjo laukti net aštuonis mėnesius.

Metų pabaigoje N.Osaka ir vėl dominavo (11 pergalių iš eilės), tačiau galiausiai dėl traumos privalėjo pasitraukti iš WTA finalų.

4. Bianca Andreescu (6 504 150 mln. JAV dolerių).

5. Elina Svitolina (6 126 335 mln. JAV dolerių).

6. Karolina Pliškova (5 138 077 mln. JAV dolerių).

7. Serena Williams (4 310 515 mln. JAV dolerių).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius