-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 11 21

3 valandų pusfinalyje – amerikietiški D.Thiemo ir N.Džokovičiaus kalneliai, kuriuose triumfavo austras

Dominicas Thiemas (ATP-3) teniso pasauliui dar kartą įrodė, kad yra pasiruošęs iš sosto nuversti du pastaruoju metu vyrų tenise dominuojančius tenisininkus – Rafaelį Nadalį (ATP-2) ir Novaką Džokovičių (ATP-1). Būtent pastarąjį austras palaužė tikra drama patapusiame „Nitto ATP Finals“ pusfinalyje.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Thiemas po 2 valandas ir 54 minutes trukusio maratono 7:5, 6:7(10), 7:6(5) įveikė N.Džokovičių ir antrus metus paeiliui patenka į baigiamojo metų turnyro finalą.

Austrijos teniso titanas bilietą į finalą galėjo pagriebti kur kas paprastesniu keliu. Pirmų dviejų setų metu nedidelį pranašumą išlaikęs 27-erių tenisininkas antrojo seto pratęsime turėjo net keturis match point'us, tačiau nė vienu iš jų nepasinaudojo.

D.Thiemo žaidime įsimaišė ir dvigubos klaidos, o prie sienos priremtas N.Džokovičius pradėjo nebeklysti ir antrojo seto trilerį laimėjo 12:10.

Pirmajam dienos pusfinaliui buvo lemta turėti dar vieną tiebreak'ą. Jame Nolė šovė į priekį 4:0 ir buvo labai arti pergalės, tačiau austras įgavo antrą kvėpavimą, pradėjo šaudyti tarsi iš patrankos ir laimėjo paskutinius 7 kamuoliukus iš 8.

Iki šio pratęsimo 2020 metų sezone N.Džokovičiaus rekordas buvo net 15:1.

D.Thiemui tai buvo jubiliejinė 300-oji pergalė ATP ture ir penktoji per pastaruosius septynis mačus su pirmąja planetos rakete.

Tik austrui ir ilgus metus teniso elite išsilaikiusiam Andy Murray yra pavykę visus „Didžiojo trejeto“ narius nugalėti bent po 5 kartus.

Priminsime, kad praėjusiais metais Londono O2 arenoje D.Thiemas taip pat varžėsi finale, tačiau tuomet nusileido graikui Stefanos Tsitsipui.

Didžiajame sekmadienio finale jo varžovu bus Rafaelis Nadalis (ATP-2) arba Daniilas Medvedevas (ATP-4).

Įdomu tai, kad šeštus metus iš eilės „Nitto ATP Finals“ turnyrą laimės šeštas skirtingas tenisininkas. Vienintelį sykį tokia pati situacija buvo susiklosčiusi 1974-1979 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius