Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

A.Zverevas stebino aukštu padavimų procentu, tačiau kelialapį į finalą iškovojo D.Thiemas

Pirmą kartą „Australian Open“ pusfinalyje žaidusių Dominico Thiemo (ATP-5) ir Alexanderio Zverevo (ATP-7) akistata padovanojo atkaklų beveik 4 valandų teniso spektaklį, kuriame galiausiai rankas į viršų kėlė dvikovos favoritu laikytas Austrijos teniso perlas.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dominicas Thiemas turėjo panaikinti seto deficitą, bet galiausiai 3:6, 6:4, 7:6(3), 7:6(4) palaužė trimis metais jaunesnį vokietį Alexaderį Zverevą.

Susitikimas centriniame Rod Laverio korte truko 3 valandas ir 42 minutes.

Dabar tarpusavio akistatose D.Thiemas priekyje net 7:2, „Didžiojo kirčio“ turnyruose – 3:0.

„Nerealus mačas. Du tiebreak'ai, o mus skyrė tik keli taškai. Buvo labai sunku laimėti varžovo padavimus, kuomet Alexanderis taip puikiai padavinėjo. Pasiekti turnyro finalą yra neįtikėtina – koks sezono startas!'“, – kalbėjo antrojo pusfinalio nugalėtojas.

22-ejų vokietis, kuriam apskritai tai buvo debiutas „Didžiojo kirčio“ pusfinalyje, šiame mače pirmaisiais mėginimais kamuoliukus į įskaitinę aikštelės dalį siuntė fantastišku procentu (81%).

Pagal pirmų padavimų tikslumą tarp visų turnyre dalyvavusių žaidėjų Saša užima pirmą vietą.

Nors pirmieji A.Zverevo kirčiai vidutiniškai skriejo 201 kilometro per valandą greičiu (palyginimui varžovo – 189 km/h), penktoji pasaulio raketė solidžiai priiminėjo bei ypatingai pirmoje mačo dalyje susikūrė nemažai break point'ų.

Tiesa, pats D.Thiemas kiek stokojo stabilumo paduodant – per pirmuosius tris setus paduodantis tenisininkas pralaimėjo iš viso devynias padavimų serijas (5 – D.Thiemas, 4 – A.Zverevas).

Austras dvikovos įkarštyje pradėjo jausti skausmus skrandyje, tačiau medicininės pertraukėlės neprašė.

Ketvirtajame sete abu žaidėjai pasiūlė rimtą kovą – nebuvo nė vieno break point'o. Visgi dar viename pratęsime užtikrinčiau atrodė labiau patyręs „Domi“.

Austrijos teniso superžvaigždei tai bus trečiasis karjeros „Didžiojo kirčio“ finalas, tačiau pirmasis ne ant grunto. Pastaruosius du metus tenisininkas Paryžiuje nusileido tik šios dangos karaliui Rafaeliui Nadaliui, bet „Australian Open“ ketvirtfinalyje ant kietos dangos ispaną įveikė keturių setų kovoje.

Pirmuoju savo šalies tenisininku, prasibrovusiu į finalą Melburne tapęs austras finale susitiks su šių kortų karaliumi – aštuntojo titulo sekmadienį sieksiančiu Novaku Džokovičiumi (ATP-2).

Istorija nieko gero D.Thiemui nežada – serbas laimėjo visus septynis „Australian Open“ finalus, o tarpusavio susitikimuose pirmauja 6:4.

Net jei ir 26-erių tenisininkas nelaimės turnyro, pirmadienį atnaujintame ATP reitinge jį ir trečioje vietoje esantį Rogerį Federerį skirs tik 85 taškai. Jau kiek anksčiau tapo aišku, kad austras aplenks Daniilą Medvedevą.

A.Zverevas išliks septintas, tačiau savo taškų kraitį papildys 540 ATP reitingo taškų.

VIDEO: „Australian Open“ pusfinalis: Alexanderis Zverevas – Dominicas Thiemas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius