Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 05

Alinančios Velykos – R.Berankis dramatiškai palaužė buvusį pasaulio dešimtuko žaidėją

Antrąją Velykų dieną Ričardas Berankis (ATP-88) praleido ne prie šventinio stalo, o teniso korte. Lietuvis pergalingai startavo Ispanijoje prasidėjusiame „AnyTech365 Andalucia Open“ teniso turnyre.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

„ATP 250“ serijos turnyre Marbeloje lietuviui kelią bandė pastoti prancūzas Lucas Pouille (ATP-84), bet po įnirtingos ir permainingos 2 valandų ir 51 minutės kovos Ričardas palaužė varžovą 6:4, 6:7(5), 7:5.

Tai vos ketvirtas lietuvio turnyras šiemet ir pirmas ant nemėgstamiausios jam grunto dangos. Pradėdamas raudonosios dangos sezoną, lietuvis ruošiasi gegužės 17-ąją startuosiančiam „Roland Garros“ turnyrui Paryžiuje.

27-erių prancūzas, prieš trejus metus buvęs net dešimtoje ATP reitingo vietoje, metė rimtą iššūkį lietuviui, laimėjo tie-breaku pasibaigusį antrąjį setą, bet padarė lemtingas klaidas trečiojo seto pabaigoje.

Neįtikėtinai susiklostė penktasis geimas pirmajame sete.

Paduodant prancūzui, rezultatas net 12 kartų buvo lygus 40:40, lietuvis turėjo net septynis break-pointus, tačiau taip ir nepasinaudojo nė vienu iš jų, kol po beveik 20 minučių alinančios kovos L.Pouille apgynė savo padavimus.

Atsidusęs prancūzas jau kitame geime įgijo pirmąjį break-pointą ir iš karto juo pasinaudojo, pabėgdamas į priekį 4:2, bet R.Berankis netrukus atsitiesė, paduodant varžovui pirmaudamas 40:0 ir laimėdamas trečiąjį iš įgytų break-pointų.

Panašu, kad tai užvedė Lietuvos tenisininką, nes nuo tos akimirkos pirmajame sete jis jau nebeklydo. Laimėjęs dvi savo ir vieną varžovo padavimų seriją R.Berankis sėkmingai užbaigė pirmąjį setą – 6:4.

Antrojo seto pradžioje R.Berankis iškart griebė jautį už ragų ir laimėjo varžovo padavimus, bet L.Pouille atsitiesė ir laimėjęs tris geimus iš eilės pats įgijo apčiuopiamą persvarą – 3:1.

Vis tik lietuvis sunkiu momentu nepalūžo ir iš karto susigrąžino prarastus padavimus, o netrukus ir išlygino santykį – rezultatas buvo 3:3, 4:4 ir 5:5. Mačo lūžis galėjo įvykti vienuoliktajame geime, tačiau du break-pointus turėjęs R.Berankis jais nepasinaudojo ir lemtingos persvaros neįgijo.

Galiausiai, tenisininkai santykius aiškinosi tie-breake. Jame užtikrinčiau žaidė L.Pouille, neleidęs R.Berankiui nė sykio pirmauti ir įsidėjęs antrąjį setą į kišenę po pergalės 7:5.

Trečiojo seto starte L.Pouille išsiveržė į priekį nubreikinęs lietuvį, bet tuo pačiu netrukus atsakė ir R.Berankis, o nuo tada setas vėl klostėsi taškas į tašką.

Lūžis mače įvyko seto pabaigoje. Iš pradžių tris break-pointus užsitarnavęs lietuvis vieną jų išnaudojo ir išsiveržė į priekį 5:3, o kitame geime paduodamas pats buvo per du taškus nuo pergalės, bet L.Pouille atsitiesė, laimėjo svarbų geimą ir netrukus vėl išlygino rezultatą 5:5.

Visgi netrukus lietuvis dar kartą prispaudė prancūzą prie sienos ir vėl nubreikino varžovą, išplėšdamas saldžią pergalę sete ir visame susitikime.

Tai buvo trečioji lietuvio ir prancūzo akistata, o prieš tai abu tenisininkai pasidalijo po pergalę – 2014-aisiais „Challenger“ turnyre laimėjo R.Berankis, o 2015 m. Sankt Peterburgo ATP turnyre L.Pouille jam atsirevanšavo.

Prancūzo ir lietuvio akistatą Andalūzijos regione stebėjo ir negausiai, su dideliais tarpais susėdę aistruoliai.

Antrajame varžybų etape R.Berankio lauks akistata su katalonu Albertu Ramosu (ATP-47), kuris prašoko pirmąjį ratą be kovos.

Už pergalę lietuviui atiteko 20 ATP reitingo taškų ir 8770 eurų.

R.Berankis Marbeloje antradienį startuos ir dvejetų turnyre. Poroje su iš Rusijos kilusiu, bet Naujajai Zelandijai atstovaujančiu Artiomu Sitaku lietuvis žais prieš meksikiečius Santiago Gonzalezą ir Miguelį Angelį Reyesą Varelą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius