-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 02

Andy Murray: aršiausia kova dėl pirmos pasaulio raketės titulo virs su N.Džokovičiumi

Geriausias pasaulio tenisininkas Andy Murray įsitikinęs, kad kovoje dėl pirmosios pasaulio raketės titulo 2017 metais jam kels ne itin gerai pastaruoju metu žaidęs serbas Novakas Džokovičius.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Pirmoji pasaulio raketė į Dohą atvyko po banguoto pasirodymo Abu Dabyje vykusiame parodomajame „Mubadala World Tennis Championship“ turnyre, kurio pusfinalyje dviejuose setuose pralaimėjo Davidui Goffinui, tačiau atsitiesė dvikovoje dėl trečiosios vietos, nugalėdamas Milošą Raoničių.

Bet A.Murray neturės daug laiko apsvarstyti savo pasirodymą Abu Dabyje, nes jau šią savaitę jis pasirodys pirmame savo naujo sezono ATP turnyre – „Qatar Open“. Vienas iš pagrindinių 29-erių brito varžovų Katare bus antrą vietą ATP reitinge užimantis Novakas Džokovičius – tenisininkas, kuriam A.Murray nusileido net keturiuose „Australian Open“ čempionato finaluose. Nors šiuo metu geriausias pasaulio tenisininkas yra būtent A.Murray, škotas pripažįsta, kad akylai stebi N.Džokovičiaus veiksmus.

„Akivaizdu, kad kovoje dėl pirmos reitingo vietos Novakas man kelia daugiausiai rūpesčių, – Katare sakė A.Murray. – Paskutinius keturis penkis praėjusio sezono mėnesius žaidžiau fantastiškai, tačiau pirmos pasaulio raketės titulo savininką vis tiek lėmė vienas mačas Londone. Jei būčiau pralaimėjęs, Novakas dabar būtų pirmas. Esu tikras, kad bus labai sunku išsilaikyti viršūnėje.“

Skirtingai nei A.Murray, antra 2016 metų sezono dalis Novakui Džokovičiui buvo it amerikietiški kalneliai. Neturėdamas pakankamai motyvacijos ir kamuojamas traumų Serbijos tenisininkas nustojo dominuoti ATP ture. Paskutiniame sezono mače antroji pasaulio raketė neturėjo jokių šansų prieš A.Murray.

„Į pastaruosius šešis mėnesius nežiūriu kaip į visišką nsuivylimą, – N.Džokovičius sakė žurnalistams Dohoje. – Apskritai mano filosofija yra kitokia. Niekada nemąstau, kad man nepasisekė, kad kritau ar panašiai.“

„Manau, jog kiekviena patirtis, kad ir kokia ji būtų, yra naudinga.“

Pagal tarpusavio dvikovose iškovotas pergales A.Murray N.Džokovičiui pralaimi 11-24, tačiau britas iš pastarųjų trijų jų akistatų laimėjo dvi. 36-as tenisininkų dvikova Dohoje įvyks tik tuo atveju, jei abu pasieks finalą.

Savo kampaniją Katare N.Džokovičius pirmadienį atidarys dvikova su vokiečiu Janu-Lennardu Struffu. Tuo tarpu A.Murray antradienį susitiks su prancūzu Jeremy Chardy.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius