Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 21

Ar dar verta sugrįžti? Marija Šarapova WTA reitinge pramuš dugną

Pralaimėjimas pirmajame „Australian Open“ turnyro etape kroatei Donnai Vekič (WTA-20) labai skaudžiai atsilieps Marijai Šarapovai (WTA-145), kuri po pirmojo „Didžiojo kirčio“ turnyro naujai sudarytame reitinge atsidurs už pirmojo 350-uko ribų.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kadangi praėjusių metų pradžioje rusė Melburne pasirodė solidžiai ir pateko į aštuntfinalį, tačiau šiemet neperžengė jau pačio pirmojo barjero, tenisininkė praras 230 WTA reitingo taškų – simbolinį taškų kraitį geriausių planetos žaidėjų atžvilgiu, tačiau milžinišką, jei esi už pirmojo šimtuko ribų.

Šiuo metu kas dieną atsinaujinantys tiesioginiai WTA reitingai projektuoja, kad M.Šarapova dar kitą pirmadienį atsidurs 366-oje vietoje.

Tiesa, galutinė pozicija gali būti ir žemesnė, kadangi rusės reitingo kaimynės žais „Futures“ turnyrus ir turės galimybę užsidirbti papildomų taškų.

Tačiau ar visą profesionalės karjerą aukščiausiame lygmenyje žaidžianti Rusijos teniso primadona norės viską pradėti nuo nulio, žaisti žemesnio lygio turnyruose arba kvalifikacijose, žinant jos traumų istoriją?

„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova
„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova

Abejotina. Dar daugiau klausimų dėl M.Šarapovos karjeros tęstinumo pasėjo ir spaudos konferencija po 3:6, 4:6 patirtos nesėkmės Donnai Vekič.

„Man pasisekė, kad atsidūriau čia ir tik Craigo (Tilley – „Australian Open“ direktoriaus – aut.past.) bei jo komandos dėka buvau šio turnyro dalimi.

Tačiau šiuo metu sunku pasakyti, ar Melburne būsiu ir kitąmet“, – į žurnalistų klausimą atsakė Marija.

„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova
„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova

Priminsime, kad Rusijos tenisininkė į „Australian Open“ pateko gavusi vardinį kvietimą. Marija be teniso buvo priversta praleisti visus 2016 ir dalį 2017 metų, kuomet jos kūne rado draudžiamo preparato meldoniumo.

M.Šarapova žemiau nei dabar projektuojamoje WTA reitingo pozicijoje buvo 2017 metų pradžioje, kuomet dėl ilgo nežaidimo apskritai buvo praradusi reitingą.

„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova
„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova

Tačiau iš tikrųjų paskutinį kartą aktyviai žaisdama rusė taip žemai buvo tik 2002 metais, kuomet žengė pirmus žingsnius WTA ture.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė yra tik viena iš šešių tenisininkių „Open Era“ laikotarpyje, kuriai pavyko bent po kartą laimėti visus keturis „Didžiojo kirčio“ turnyrus (viso 5 trofėjai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius