Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 04

Astanoje – sensacingas D.Goffino kirtis pirmai pasaulio raketei

Astanoje (Kazachstanas) prasidėjęs ATP 500 serijos turnyras „Astana Open“ prasidėjo milžinišku netikėtumu – jau antrąją pirmenybių dieną jas palikti yra priverstas „US Open“ čempionas ir naujas ATP reitingo karalius Carlosas Alcarazas (ATP-1).
Davidas Goffinas
Davidas Goffinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmojo rato susitikime Ispanijos supertalentas netikėtai 5:7, 3:6 turėjo pripažinti belgo Davido Goffino (ATP-66), kurio itin žemas ATP reitingas gali būti kiek apgaulingas.

Įdomu tai, kad buvusios septintosios pasaulio raketės pagrindiniame turnyre Astanoje turėjo net nebūti. Sekmadienį D.Goffinas pralaimėjo finaliniame kvalifikacijos etape, tačiau jau ištraukus burtus iš pirmenybių pasitraukus Holgeriui Runei, belgas užėmė jo vietą ir gavo antrąjį šansą.

„Visuomet tikiu, kad savyje turiu tą žaidimo lygį, kuris gali pridaryti rūpesčių stipriausiems pasaulio žaidėjams. Žinoma, pastarasis periodas nėra man geriausias, nedemonstruoju gerų rezultatų, tačiau visuomet savimi tikiu ir treniruojuosi – juk negali žinoti“, – dėstė Goffinas.

Belgijos teniso žvaigždei tai buvo trečioji karjeros pergalė prieš geriausią planetos tenisininką iš 11 bandymų. Pirmosios dvi pergalės buvo pasiektos prieš Rafaelį Nadalį – 2017 metais baigiamajame metų turnyre Londone ir 2020 m. ATP taurėje Australijoje.

Aštuntfinalyje jo lauks prancūzas Adrianas Mannarino (ATP-51), rezultatu 1:6, 6:2, 6:3 įveikęs Staną Wawrinką (ATP-191).

C.Alcarazas po triumfo „US Open“ tapo jauniausiu visų laikų ATP reitingo lyderiu ir bent jau artimiausiu metu šios pozicijos nepraras. Beje, tai buvo pirmasis sykis šiemet (63 mačai), kuomet ispanas susitikimą palieka nelaimėjęs nė vieno seto.

Po dvikovos 19-metis tenisininkas atskleidė, kad nespėjo prisitaikyti prie itin lėtos dangos Astanoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius