Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 23

Aštrios kovos Melburne: S.Wawrinkai, D.Goffinui ir N.Kyrgiosui pavyko išnešti sveiką kailį

„Australian Open“ turnyre tęsiasi antrojo etapo kovos, kuriose aiškėja vis daugiau šešioliktfinalio dalyvių. Tarp jų ketvirtadienio popietę pateko ir Davidas Goffinas (ATP-11), Stanas Wawrinka (ATP-15) bei vietinis herojus Nickas Kyrgiosas (ATP-26).
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Scanpix“ nuotr.

Visiems jiems antrajame etape prireikė bent keturių setų.

Arčiausiai pralaimėjimo buvo S.Wawrinka, kuris tik po 3 valandų ir 41 minučių kovos 4:6, 7:5, 6:3, 3:6, 6:4 nugalėjo Andreasą Seppi (ATP-85) iš Italijos.

Ryškiu kovos favoritu laikytas šveicaras pralaimėjo jau pirmąjį setą, bet atsigriebė per kitus du ir atrodė, jog kontroliuoja susitikimo eigą.

Vis dėlto italas sugebėjo ne tik atkurti lygybę, bet ir rimtai pasikėsinti į pergalę.

A.Seppi laimėjo varžovo padavimus 8-ajame ketvirtojo seto geime ir išlygino rezultatą pagal setus 2:2, o lemiamame penktajame sete jau užuodė bilietą į kitą etapą – italas pirmavo 4:3 ir pats padavinėjo kamuoliukus.

Tačiau S.Wawrinka susiėmė. Priremtas prie sienos šveicaras laimėjo tris geimus iš eilės, tarp jų ir du paduodant varžovui, bei laimėjęs setą 6:4 sugebėjo žengti į trečiąjį etapą, kur jo laukia mačas su Johnu Isneriu (ATP-19).

S.Wawrinka Melburne siekia antrojo „Australian Open“ nugalėtojo titulo – pirmąjį šveicaras iškovojo dar 2014-aisiais.

Belgas D.Goffinas tolyn žengė po penkių setų kovos, kurioje 6:1, 6:4, 4:6, 1:6, 6:3 nugalėjo prancūzą Pierre'ą-Huguesą Herbertą (ATP-64).

11-oji planetos raketė užtikrintai pradėjo mačą ir pirmuosius du setus laimėjo vos per kiek daugiau nei valandą, o trečiajame sete D.Goffinas greitai perėmė varžovo padavimus ir pirmavo 3:1, tačiau jo varžovas iš Prancūzijos nebuvo linkęs sudėti ginklų.

P.H.Herbertas jau netrukus nubreakino varžovą ir išlygino rezultatą, o 10-ajame geime pasinaudojo vieninteliu break pointu ir set pointu bei laimėjo setą – 6:4.

Tarsi priblokštas D.Goffinas ketvirtajame sete atrodė tiesiog klaikiai – belgas pralaimėjo visus tris geimus paduodamas pats, o jį prie sienos prispaudęs P.H.Herbertas išplėšė penktąjį setą.

Atrodė, jog D.Goffinui padai svilti ims ir lemiamu metu, kai prancūzas laimėjo belgo padavimus jau antruoju mėginimu, bet susiėmusi buvusi 7-oji pasaulio raketė tris kartus iš eilės nubreakino varžovą ir šiaip ne taip pateko į kitą etapą.

Jame D.Goffino laukia akistata su rusu Andrejumi Rubliovu (ATP-16), kuris ketvirtadienį pakankamai nesunkiai 6:2, 6:3, 7:6(5) susitvarkė su japonu Yuichi Sugita (ATP-91).

Australas N.Kyrgiosas į kitą etapą žengė 6:2, 6:4, 4:6, 7:5 nugalėjęs prancūzą Gillesą Simoną (ATP-61).

Vietinių sirgalių Melburne herojus užtikrintai pradėjo mačą ir laimėjo pirmuosius du setus, o trečiajame turėjo šansą „uždaryti“ susitikimą – N.Kyrgiosas pirmavo 4:3 ir buvo įveikęs varžovą paduodant jam pačiam.

Vis dėlto 35-erių veteranas G.Simonas sugebėjo perlaužti mačo eigą – jis du kartus iš eilės laimėjo australo padavimus ir išplėšė ketvirtąjį setą.

Jame kova vyko taškas į tašką, kol N.Kyrgiosas pasiekė lemtingą pergalę – jis 11-ajame geime laimėjo prancūzo padavimus ir nebeklydęs žengė į kitą etapą.

„Kiek praradau ritmą – varžovas buvo tikrai rimtas. Jis žino, kaip laimėti tokius mačus. Ketvirtajame sete galėjau atsidurti nepavydėtinoje padėtyje, bet kažkaip sugebėjau užbaigti mačą, – po pergalės kalbėjo N.Kyrgiosas, išskyręs ir sirgalių paramą. – Tai nuostabu – jūs esate fantastiški. Štai kodėl aš stengiuosi čia žaisti kuo dažniau. Jaučiuosi lyg namuose.“

Kitame etape australo laukia akistata su rusu Karenu Chačanovu (ATP-17), kuris penkių setų kovoje palaužė švedą Mikaelį Ymerą (ATP-78).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius