Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 20

ATP finalų stipriausioji ketveriukė – su N.Džokovičiumi: serbas įveikė A.Zverevą

Stipriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) tapo paskutiniuoju „Nitto ATP Finals“ turnyro Londone pusfinalio dalyviu.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dėl antrosios vietos „Tokyo 1970“ pogrupyje susigrūmusių Novako Džokovičiaus ir Alexanderio Zverevo (ATP-6) mūšis baigėsi serbo pergale rezultatu 6:3, 7:6(4).

Į panašią situaciją baigiamajame metų turnyre Nolė buvo patekęs ir praėjusiame sezone, kai žaidė išlikimo mačą prieš Rogerį Federerį. Visgi tuomet šveicaras atrodė nepriekaištingai ir savo amžinajam varžovui užvėrė duris į pusfinalį.

N.Džokovičius šeštadienį kovoje dėl kelialapio į finalą susirems su „London 2020“ grupės nugalėtoju Dominicu Thiemu (ATP-3), kuriam pralaimėjo keturis kartus per pastaruosius šešis tenisininkų tarpusavio susitikimus.

Antroji pusfinalio pora paaiškėjo jau vakar – ją sudarys Daniilas Medvedevas (ATP-4) ir Rafaelis Nadalis (ATP-2).

Tokyo 1970 grupė:

Vieta Žaidėjas Perg. Pral. Setai Geimai
1 Daniilas Medvedevas 2 0 4:0 24:13
2 Novakas Džokovičius 2 1 4:2 31:26
3 Alexanderis Zverevas 1 2 2:5 32:37
4 Diego Schwartzmanas 0 2 1:4 17:28

Sėkmingesniam pasirodymui penktadienio pavakarę A.Zverevui koją pakišo tragiška susitikimo pradžia – iš karto savo padavimus prapylęs vokietis atsiliko 0:3 ir Nolės pirmame sete nepasivijo.

Serbas pirmoje žaidimo partijoje laimėjo net 84 procentus kamuoliukų pirmaisiais padavimais.

Antrajame sete galimybių spurtuoti turėjo abu tenisininkai, tačiau pranašumą išlaikė paduodantieji. Akimirkomis supertalentas iš Vokietijos atrodė solidžiau, bet patyręs oponentas išplėšė pratęsimą, kurį laimėjo 7:4.

A.Zverevas pralaimėjo per du setus nepaisant to, jog winner'ių atliko dvigubai daugiau nei neišprovokuotų klaidų – 38:19.

N.Džokovičius šiemet laimėjo 14 iš 15 žaistų tiebreak'ų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

N.Džokovičius ATP finaluose siekia šeštosios karūnos, kuri leistų susilyginti su rekordininku R.Federeriu. Įdomu tai, kad iš aštuonių bandymų tik vienintelį sykį 2010 metais serbas neperžengė šio turnyro pusfinalio, nusileidęs tam pačiam šveicarui.

A.Zverevas „Nitto ATP Finals“ turnyre mažiausiai pusfinalį buvo pasiekęs pastaruosius du sezonus, o 2018 metais sensacingai turnyrą laimėjo, įveikdamas N.Džokovičių.

Nepaisant dviejų pralaimėjimų Londone, Saša sezono pabaigoje turnyruose ant kietos dangos uždarose patalpose pasirodė puikiai – iškovojo du trofėjus Kelne, pasiekė finalą Paryžiuje ir iš viso laimėjo 13 sykių per 16 mačų.

Dvejetų turnyre didelį žingsnį link pusfinalio žengė Mate Pavičiaus ir Bruno Soareso pora. Ji 6:7(2), 6:3, 10:8 palaužė ir be pergalių paliko Johno Peerso ir Michaelo Venus porą.

Kroato ir brazilo pora į pusfinalį nepateks vieninteliu atveju – jei vakariniame mače Jurgenas Melzeris ir Edouardas Roger-Vasselinas sausu rezultatu įveiks pogrupio lyderius Marcelį Granollersą ir Horacio Zeballos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius