Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 26

ATP turui – kirtis iš prancūzo: „Noriu žinoti – palaikote žaidėjus ar Rusiją?“

Prancūzijos tenisininkas Benoit Paire (ATP-78), kaip ir daugelis kolegų, sukritikavo ATP už sprendimą atimti iš Vimbldono turnyro reitingo taškus, tačiau kur kas drąsiau pabrėžė ir karo bei Rusijos tenisininkų „nekaltumo“ svarbą.
Benoit Paire
Benoit Paire / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų vienetų „Roland Garros“ turnyras 33-ejų prancūzui ilgai netruko. Jau pirmajame etape B.Paire 3:6, 5:7, 6:1, 5:7 turėjo pripažinti vienos iš šalių agresorių – Baltarusijos – atstovo Ilijos Ivaškos (ATP-50) pranašumą.

Įprastai žodžio kišenėje neieškantis tenisininkas pasisakė ir neabejotinai karščiausia tema teniso pasaulyje – ATP sprendimu atimti iš Vimbldono reitingo taškus, padarant prestižiškiausią pasaulio teniso turnyrą „parodomosiomis varžybomis“.

„Scanpix“ nuotr./Benoit Paire
„Scanpix“ nuotr./Benoit Paire

„Mes turėsime žaisti turnyrą be jokių reitingo taškų. Kuomet kai kurie tenisininkai susirgo koronavirusu, mes juk nenutarėme, kad „gerai, dabar visi kartu atšaukime turnyrą“. Tačiau dabar turime tris keturis pajėgius tenisininkus iš Rusijos, įskaitant ir antrą raketę Daniilą Medvedevą, ir bandome lenktyniauti su Vimbldonu. Dėl viso to yra žiauriai gaila, nes jeigu įsiklausytume į tenisininkus, 99 proc. jų norėtų, kad turnyre liktų taškai ir jie jame dalyvautų kaip įprastai. Taigi noriu žinoti, ar ATP palaiko žaidėjus, ar Rusiją?“, – klausė tenisininkas.

B.Paire pabrėžė, kad Vimbldone tikrai dalyvaus dėl solidžių piniginių prizų, kuriais yra apdovanojami šiame turnyre ant žolės dalyvaujantis žaidėjai – vien už dalyvavimą pagrindinėse varžybose praėjusiais metais tenisininkams atiteko 48 tūkst. svarų (~56 tūkst. eurų).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusas Daniilas Medvedevas Vimbldone.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusas Daniilas Medvedevas Vimbldone.

„Apgailestauju dėl Rusijos ir jos atstovų, tačiau tik dėl jų vienintelių čia kyla problemos, o kainą moka visi žaidėjai. Medvedevas dėl to taps pirmąja rakete. Tai absurdas. Mes visi aiškiai turėtume išsakyti savo poziciją.

Rusija vykdo karą ir kažkokios sankcijos turėtų būti, tačiau ATP privalo ginti žaidėjų daugumą, o ne keletą Rusijos tenisininkų. Visi kiti dėl šio sprendimo dabar turi didelių bėdų. Jausmas toks, kad dabar į Vimbldoną vyksime kaip į parodomąsias varžybas, kuriose atsiimsime čekį ir viskas“, – pyko prancūzas.

Tenisininkai (ne)dalyvavimo Vimbldone klausimu pasiskirstė skirtingai – nors dauguma dėl turnyro prestižo ir milžiniško prizinio fondo greičiausiai atvyks į Londoną, kitiems, kaip pavyzdžiui viešai pasisakiusiai Naomi Osakai, kuriai šiuo metu svarbiausia pagerinti WTA reitingo pozicijas, Vimbldonas tampa antraeiliu dalyku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius