Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 20

Baigiamojo metų turnyro čempionu tapusiam N.Džokovičiui – rekordinis piniginis prizas

Novakas Džokovičius (ATP-8) tapo „Nitto ATP Finals“ baigiamojo metų turnyro čempionu, o tenisininko kišenę papildys tenise dar neregėto dydžio pinigų suma.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turine (Italija) vykusio turnyro finale 35-erių serbas užtikrintai 7:5, 6:3 susitvarkė su Casperu Ruudu (ATP-4) iš Norvegijos.

Trečią dieną paeiliui žaidęs Novakas Džokovičius jau per pirmuosius susitikimo geimus atrodė išvargęs, tačiau eilinį sykį surado vidinių jėgų demonstruoti tiesiog neįtikėtiną tenisą ir antžmogiškas savybes.

Režisieriai nebe pirmą kartą šiame turnyre užfiksavo akimirkas, kai pertraukėlėse tarp geimų serbui drebėjo rankos.

Visgi 12-ajame pirmojo seto geime Nolė surado daugiau progų atakuoti oponento silpnąsias vietas ir pasiekęs lemiamą break'ą išvengė pratęsimo – 7:5.

Antroje žaidimo partijoje Serbijos tenisininkas žaidė tiesiog neįtikėtiną puolamąjį tenisą ir nuostabiais smūgiais tiek iš dešinės, tiek iš kairės varė varžovą į neviltį.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė „Nitto ATP Finals“ pirmenybes laimėjo šeštą kartą ir pagal šį rodiklį susilygino su visų laikų rekordininku Rogeriu Federeriu.

Įdomu tai, kad serbui turnyrą jau yra pavykę laimėti trijose skirtingose vietose – 2008 metais Šanchajuje, 2012-2015 m. Londone ir dabar Turine.

Visus penkis mačus šiame turnyre laimėjusiam N.Džokovičiui atiteko rekordinio dydžio čekis, kurio vertė siekia 4,740,300 mln. JAV dolerių. Tiek vieno turnyro metu nėra pavykę užsidirbti nė vienam tenisininkui ar tenisininkei per visą žaidimo istoriją.

Nors nuo COVID-19 nesiskiepijančiam tenisininkui šiemet buvo uždrausta dalyvauti „Australian Open“ bei „US Open“ pirmenybėse, taip pat dar keliuose „Masters“ turnyruose Šiaurės Amerikoje, sezoną jis baigia su vis tiek įspūdingu pergalių ir pralaimėjimų balansu – 41:6.

Nolė triumfavo ne tik Turine, bet ir Vimbldone, Romoje, Tel Avive ir Astanoje. Metus jis baigs penktoje ATP reitingo pozicijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Casperas Ruudas ir Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Casperas Ruudas ir Novakas Džokovičius

Savo ruožtu C.Ruudui tai jau ketvirtas didelis finalas, kurį šiemet 23-ejų tenisininkas pralaimėjo. Norvegas taip pat suklupo ir Majamio „Masters“, „Roland Garros“ ir „US Open“ tituliniuose mūšiuose, bet, nepaisant to, sužaidė karjeros sezoną ir metus baigs ant trečiojo reitingo laiptelio.

Dvejetų pirmenybėse Turine triumfavo brito Joe Salisbury ir amerikiečio Rajeevo Ramo pora, kuri finale 7:6(4), 6:4 pranoko kroatus Nikolą Mektičių ir Mate Pavičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius