Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 15

Beveik 4 valandų drama Buenos Airėse: D.Schwartzmanas pergalę išplėšė kentėdamas nuo traumos

„Argentina Open“ ketvirtfinalyje – neįtikėtina drama. Viename ilgiausių sezono trijų setų mačų, kuris truko 3 valandas ir 43 minutes, Diego Schwartzmanas (ATP-14) 5:7, 7:6(11), 7:5 palaužė Urugvajaus atstovą Pablo Cuevas (ATP-48), tačiau labai panašu, kad tokia pergalė gali turėti ir brangią savo kainą.
Diego Schwartzmanas
Diego Schwartzmanas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame sete D.Schwartzmanas sugebėjo panaikinti trijų geimų deficitą ir rezultatui esant 5:5 turėjo tris galimybes laimėti varžovo padavimus, bet to nepadaręs apmaudžiai setą pralaimėjo 5:7.

Antroje partijoje gausiai susirinkusių žiūrovų palaikomas argentinietis padavinėjo setui (*6:5), tačiau puikų tenisą per pastarąsias dvi savaites žaidžiantis P.Cuevas išplėšė pratęsimą, kuriame turėjo net keturis match point'us.

Visgi D.Schwartzmanas pratęsimo trilerį laimėjo 13:11 ir kontroliavo situaciją lemiamame sete. Tačiau trijų geimų persvara šiame mače nieko nereiškė. Rezultatas dar kartą tapo lygus (4:4) ir Diego teko viską atlikti iš naujo.

Susitikimo pabaigoje 170 cm tenisininką kamavo kirkšnies trauma, tačiau net ir ir tai karingojo mažylio nepalaužė. Nors pirmojo match point'o pirmaujant 5:4 jis neišnaudojo, antrą kartą, rezultatui jau esant 6:5, dovanėlę atliko P.Cuevas, atlikdamas dvigubą klaidą.

Paskutiniąsias 10 mačo minučių kortų šeimininko judesiai aikštelėje dėl didelio skausmo buvo labai riboti. Tiesa, po dvikovos įvykusioje spaudos konferencijoje argentinietis dideliu optimizmu netryško.

Apžvalgininko Jose Morgado teigimu, trauma yra ganėtinai rimta ir D.Schwartzmano dalyvavimas pusfinalyje atrodo miglotas.

Jeigu tenisininkas nuspręstų žengti į kortą, jo varžovu bus portugalas Pedro Sousa (ATP-145), sensacingai 7:6(5), 6:4 palaužęs brazilą Thiago Monteiro (ATP-92).

Įdomu tai, kad 32-ejų tenisininkui tai pirmasis karjeros pusfinalis ATP turnyre.

Kitame „Argentina Open“ pusfinalyje žais Casperas Ruudas (ATP-45) ir Juanas Ignacio Londero (ATP-69).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius