Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 07

Brangus liapsusas: kamuoliuku į teisėją pataikęs N.Džokovičius neteks 250 tūkst.

Teniso bendruomenė gyvai aptarinėja skandalingą epizodą Niujorko aikštyne. Pirmoji pasaulio teniso raketė Novakas Džokovičius diskvalifikuotas iš „U.S.Open“ turnyro, kai kamuoliuku pataikė linijos teisėjai į kaklą. Kvailas pykčio proveržis brangiai kainuos serbui.
Novakas Džokovičius pataikė linijos teisėjai į kaklą, o ši trumpai patyrė kvėpavimo sutrikimą.
Novakas Džokovičius pataikė linijos teisėjai į kaklą, o ši trumpai patyrė kvėpavimo sutrikimą. / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius nesutramdė emocijų „U.S. Open“ ketvirtajame rate mače su Ričardą Berankį eliminavusiu ispanu Pablo Carreno Busta.

Serbijos tenisininkas pasikarščiavo, kai po nelaimėto taško nepatenkintas nežiūrėdamas švystelėjo rakete kamuoliuką, o šis pataikė linijos teisėjai į kaklą.

Nors iškart po veiksmo N.Džokovičius pakėlė ranką, atsiprašydamas, turnyro taisyklės yra griežtos – serbas pašalintas iš turnyro.

Tai atsilieps serbui, nes jis neteks ne tik varžybose Niujorke jau uždirbtų reitingo taškų, bet ir premijos, pagal „U.S.Open“ taisykles.

Patekęs į ketvirtą ratą N.Džokovičius turėjo uždirbti 250 tūkst. JAV dolerių.

Praėjusią naktį 33 metų serbas atsiprašė viešai teisėjos, kuri po kamuoliuko pataikymo patyrė kvėpavimo sutrikimą.

Po mačo jis sėdo į automobilį, nebendravęs su žiniasklaida, bet N.Džokovičiaus liapsusą komentavo kiti.

„Kamuoliukas pataikė teisėjai į pačią nedėkingiausią vietą. Jis bandė paaiškinti, kad nenorėjo to padaryti. Vau. Nesu matęs tokios dramatiškos situacijos iki šiol“, – „Eurosport“ kanale komentavo turnyrą analizuojantis legendinis tenisininkas Matsas Wilanderis.

„Taisyklės yra taisyklės... Teisėjas priėmė teisingą sprendimą, nors nebuvo paprasta“, – spaudos konferencijoje sakė P.Carreno Busta, penktadienį po trijų setų kovos įveikęs Lietuvos geriausią tenisininką Ričardą Berankį.

„Scanpix“ nuotr./Pablo Carreno-Busta
„Scanpix“ nuotr./Pablo Carreno-Busta

Anot „New York Times“ rašančio žurnalisto Beno Rothenbergo, N.Džokovičius tikrai nebuvo patenkintas mačo vyr. teisėjo sprendimu jį diskvalifikuoti.

„Jai dėl to nereikia vykti į ligoninę. Ar išmesite mane dėl tokios situacijos?“ – teniso aikštyne girdėjosi N.Džokovičiaus ginčas su teisėju.

Mačą stebėjęs kitas tenisininkas Alexanderis Zverevas irgi matė momentą ir išdėstė savo nuomonę.

„Jam labai nepasisekė, kad jis pataikė į linijos teisėją, o ypač, kur pataikė. Bet yra taisyklės. Manau, kad teisėjai padarė savo darbą, nors Novakui ir labai nepasisekė“, – sakė Vokietijos tenisininkas.

N.Džokovičiaus eliminavimas iš turnyro reiškia, kad pirmą kartą nuo 2014 metų, kai laimėjo Marinas Čiličius, „Grand Slam“ turnyras turės naują nugalėtoją.

Kitos teniso žvaigždės – Rafaelis Nadalis ir Roger Federeris praleido „U.S.Open“, o M.Čiličius ir Andy Murray iškrito iš varžybų Niujorke per pirmąją savaitę.

Šią vasarą jau patyręs nemalonumų dėl organizuoto turnyro Belgrade, kai varžybose įsisuko koronavirusas, N.Džokovičius dabar siekė laimėti 18-ąjį „Grand Slam“ titulą per karjerą.

Serbui trūkta dviejų aukščiausio lygio varžybų trofėjų iki R.Nadalio (19) ir trijų iki rekordininko R.Federerio (20).

Rugsėjį bus kita proga, bet „Rolland Garros“ turnyre turėtų žaisti ir R.Nadalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius