Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 10

Brisbenas: P.Kvitova sustabdė įsisiautėjusią amerikietę, į pusfinalį prasmuko ir N.Osaka

WTA „Premier“ serijos turnyras „Brisbane International“ nenumaldomai artėja prie finišo tiesiosios, o penktadienį aštuonios tenisininkės aiškinosi santykius dėl keturių bilietų į pusfinalį.
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Scanpix“/AP nuotr.

Sezoną pergalėmis prieš Mariją Šarapovą ir Ashleigh Barty pradėjusi Jennifer Brady (WTA-53) priversta sugrįžti į realybę – ketvirtfinalyje agresyvų tenisą žaidžianti amerikietė susidūrė su to paties žaidimo šalininke Petra Kvitova (WTA-7) ir privalėjo susitaikyti su pralaimėjimu – 4:6, 2:6.

2011 metais Brisbene triumfavusi Čekijos tenisininkė mielai pakartotų praėjusio sezono pradžios sėkmę, kuomet laimėjo turnyrą Sidnėjuje, o tuomet nužygiavo iki pat didžiojo „Australian Open“ finalo.

Tik per kvalifikaciją į turnyrą patekusi J.Brady susitikimą pradėjo solidžiai ir turėjo keturis break point'us pabėgti į priekį, tačiau jų neišnaudojo.

Apylygis žaidimas vyravo iki pat dešimtojo geimo, kuriame P.Kvitova pirmą kartą laimėjo varžovės padavimų seriją, o tuo pačiu ir setą. Antrasis setas tebuvo formalumas.

Pusfinalyje jos lauks kitų Jungtinių Amerikos Valstijų atstovių akistatą ketvirtfinalyje laimėjusi Madison Keys (WTA-13). Pastaroji 6:4, 6:1 įveikė Danielle Rose Collins (WTA-27).

Dar vieną trijų setų maratoną ištverti turėjo ketvirtoji pasaulio raketė Naomi Osaka (WTA-4). Japonė permainingame mače 6:3, 3:6, 6:3 palaužė Nyderlandų atstovę Kiki Bertens (WTA-9).

Visi trys jaunosios „Didžiosios kirčio“ turnyrų čempionės mačai Brisbene pareikalavo trijų setų.

„Kiekviename etape susitinku su geriausiomis pasaulio žaidėjomis, todėl žaisti tikrai sunku. Stengiuosi galvoti apie tai, ką galiu kontroliuoti. Susitikimų metu privalau suprasti, kuomet kažką darau blogai ir tai pakeisti. Tačiau kuo stipresnės varžovės, tuo padaryti tai darosi vis sunkiau“, – teigė Osaka.

Pusfinalyje 22-ejų tenisininkės varžove bus čekė Karolina Pliškova (WTA-2) arba amerikietė Alison Riske (WTA-19).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius