Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 04

Burtas mestas: paaiškėjo pirmasis Ričardo Berankio varžovas Rio olimpiadoje

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis Rio de Žaneiro olimpinio teniso turnyro pirmame etape susikaus su žemiau ATP reitinge esančiu tenisininku. Likimas 26-erių metų 71-ąją pasaulio raketę suvedė su australu Johnu Millmanu, kuris pasaulio klasifikacijoje užima 75-ą vietą.
Daviso taurė: Ričardas Berankis ir Viktoras Durasovičius
Ričardas Berankis / Alvydo Januševičaus nuotr.

R.Berankis ir Johnas Millmanas tarpusavyje dar niekad nėra žaidę. Šios poros nugalėtojas olimpinio teniso turnyro antrame etape susitiks su šeštąja pasaulio rakete Kei Nishikoriu arba Alberto Ramosu-Vinolasu (ATP-33).

Burtai R.Berankiui susiklostė tikrai visai palankiai. Šiemet 27-erių metų J.Millmanas toli gražu neblizga. Geriausias jo sezono rezultatas – gegužės mėnesį Bušano „Challenger“ serijos turnyre pasiektas pusfinalis. Nuo antros gegužės pusės Australijos tenisininkas nė viename turnyre nepasiekė bent ketvirfinalio.

Tiesa, ir pats R.Berankis pastaruoju metu negali pasigirti įspūdingais rezultatais. 71-oji pasaulio raketė po Vimbldono čempionato liepos pradžioje nežaidė, o per pastaruosius devynis turnyrus Lietuvos tenisininkas iškovojo vos dvi pergales.

Primename, kad R.Berankis yra pirmasis Lietuvos tenisininkas istorijoje, dalyvausiantis olimpinėse žaidynėse.

„Džiugu, jog tapsiu tokio renginio dalimi ir įsirašysiu savo vardą į jo istoriją. Mano nuotaika dabar tikrai yra gera, su nekantrumu laukiu žaidynių pradžios,“ – linksmai nusiteikęs deuce.lt sakė R.Berankis.

Būtent olimpiadoje R.Berankis ir tikisi įgauti tinkamą pagreitį, kuris jam padėtų įgyvendinti ir likusius sezono tikslus. Vienas iš jų – sugrįžti į pirmą ATP penkiasdešimtuką.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Būtų labai gerai. To ir siekiu, tačiau bus nelengva, – pripažino 71-oji pasaulio raketė. – Prarasiu beveik pusę visų savo ATP reitingo taškų. Jei neklystu, neteksiu 380 taškų. Stengsiuosi kovoti iš visų jėgų.“

Ne itin su burtais ketvirtadienį pasisekė Novakui Džokovičiui. Jis jau pirmame etape kovos su 2009 metų „US Open“ čempionu Juanu Martinu del Potro. Beje, 27-erių metų argentinietis iš pirmosios pasaulio raketės 2012-aisiais Londone nukniaukė bronzos medalį.

Geriausio Didžiosios Britanijos tenisininko Andy Murray pirmame etape taip pat laukia rimtas iššūkis. Antroji pasaulio raketė, besitikinti iškovoti antrą olimpinį aukso medalį iš eilės, savo kampaniją Rio atidarys dvikova su serbu Viktoru Troickiu.

Daugiau nei tris mėnesius nežaidęs geriausias Ispanijos tenisininkas Rafaelis Nadalis, triumfavęs 2008 metų Pekino olimpiadoje, pirmame etape raketes surems su Argentinos tenisininku Federico Delbonisu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius