Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 28

Damiras Džumhuras stebina: ar jis išaugo iš „Challenger“ turnyrų?

Damiras Džumhuras ir jo forma pastaruoju metu kelia nuostabą. Prieš kelis mėnesius su Ričardu Berankiu pergalėmis apsikeitęs Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkas, panašu, „Challenger“ turnyrus iškeitė į ATP serijos varžybas, o šį jo sprendimą kol kas lydi intriguojančios dvikovos ir skambios pergalės. Ketvirtadienio dieną vykusioje akistatoje 79-ą vietą ATP reitinge užimantis tenisininkas 6:3, 5:7, 6:3 nugalėjo ukrainietį Ilją Marčenko ir pateko į Stambule vykstančio turnyro ketvirtfinalį.
Damiras Džumhuras
Damiras Džumhuras / „Scanpix“ nuotr.

D.Džumhuras pastaruoju metu išties stebina. Liesas 175 cm ūgio tenisininkas šiemet Majamio „Masters“ turnyre pasiekė ketvirtąjį etapą, varžovus sutriuškinęs kvalifikacijoje Monte Karle nugalėjo tuo metu septintąją pasaulio raketę Tomašą Berdychą, o trečiame etape gerokai pagriežė (3:6, 6:4, 6:7(5:7)) Milošo Raoničiaus nervais.

VIDEO: Damiras Džumhuras apie pergalę prieš Tomašą Berdychą

Šią savaitę Stambule vykstančiose ATP 250 serijos varžybose pirmame etape nukovė septintą turnyro raketę Teymurazą Gabašvilį, o dabar be didesnių problemų susitvarkė su ukrainiečiu I.Marčenko.

D.Džumhuro forma sudaro įspūdį, kad iš „Challenger“ serijos turnyrų šis 23-ejų vyras išaugo. Panašu, kad ir pats tą puikiai supranta. Vos per keturis mėnesius tenisininkas sudalyvavo lygiai tiek pat (10) ATP serijos turnyrų, kiek per visą 2015 m. sezoną.

„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhuras
„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhuras

Jei ketvirtadienį netyčiomis užmetėte akį į „BNP Paribas Istanbul Open“ turnyro aštuntfinalio dvikovą, tikriausiai sutiksite, kad prieš D.Džumhurą I.Marčenko neturėjo šansų.

Nežvelgiant į tenisininkų meistriškumą, bosnis yra kažkuo panašus į Andy Murray, Novaką Džokovičių ir Davidą Ferrerą. Ispaną jis primena savo greičiu ir atkaklumu, į pirmąją pasaulio raketę jis panašus lankstumu, o A.Murray primena pasikalbėjimais su savimi, kurie, skirtingai nei kitiems tenisininkams, rodos, padeda „atvėsti“ prieš kitą tašką.

Ilją Marčenko – Damiras Džumhuras 6:3, 5:7, 6:3

Galbūt jei Stambulo turnyras vyktų ant akrilinės dangos, I.Marčenko bosniui būtų parodęs, iš kur kojos dygsta. Tačiau taip nėra. Ant grunto D.Džumhuras ukrainiečiui buvo paprasčiausiai nepralaužiamas. I.Marčenko nepadėjo nei stiprūs padavimai, nei stiprūs „forehand’ai“.

Yra dvi priežastys, kodėl ši dvikova nukeliavo į trečiąjį setą: 1) jau paminėtas agresyvus I.Marčenko žaidimas; 2) kartais neprotingai sužaidęs pats D.Džumhuras. 79-ai pasaulio raketei kiekviename geime tiesiog knietėdavo „patrumpinti“ kamuolį, o jei šio smūgio išpildymas nebuvo 100 procentų tikslus, I.Marčenko dažnai jį nubausdavo.

Dvikovoje Ukrainos tenisininko smūgiai tapo neveiksnūs, nes žaibiškas D.Džumhuras, pasitelkdamas greitį ir lankstumą, tapo tiesiog „nepramušamas“.

Pirmojo seto trečiame ir penktame geimuose „break point’ais“ pasinaudojęs D.Džumhuras išsiveržė į priekį 4:1. Nors tuomet bosnio padavimus perprato ir I.Marčenko, seto pabaigoje 79-oji pasaulio raketė trečiąkart išplėšė Ukrainos tenisininko kirčius ir užtikrintai žengė į antrą setą.

„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhuras
„Scanpix“ nuotr./Damiras Džumhuras

Jame tenisininkai užtikrintai atliko padavimus, tačiau rezultatui esant 5:5 „patrumpinimais“ piktnaudžiavęs D.Džumhuras pralaimėjo du geimus iš eilės ir buvo priverstas žaisti trečią setą.

Lemiamoje akistatos dalyje Bosnijos ir Hercegovinos tenisininkas, rodos, prarado pasitikėjimą savo jėgomis, tačiau tai vis tiek jam nesutrukdė laimėti. Antrame geime laimėjęs varžovo padavimus D.Džumhuras užtikrintai atliko savuosius kirčius ir žengė į „BNP Paribas Istanbul Open“ ketvirtfinalį.

Į trečią Stambulo turnyro etapą patekęs 23-ejų tenisininkas užsitikrino 45 ATP reitingo taškus ir 12,335 dolerių čekį. Šių varžybų ketvirtfinalyje D.Džumhuro lauks akistata su pirma turnyro rakete Bernardu Tomičium arba argentiniečiu Diego Schwartzmanu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius