Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 31

Daviso taurė: Estijos tenisininkai pažįsta lietuvius, ypač „Rikardą“

Savaitgalį Šiaulių teniso kortuose vyks Daviso taurės susitikimas tarp Lietuvos ir Estijos teniso rinktinių. Spaudos konferencija vyko nuotaikingai – šypsena nedingo nuo abiejų komandų narių veidų.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Šiaulių teniso mokykloje vyko Lietuvos ir Estijos teniso rinktinių spaudos konferencija, skirta savaitgalį Šiauliuose vyksiančiam Daviso taurės susitikimui tarp šių komandų.

Susitikime su žurnalistais dalyvavo rinktinių kapitonai Rimvydas Mugevičius ir Ekke Tiidemannas, taip pat žaidėjai Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius, Jurgenas Zoppas, Vladimiras Ivanovas.

Penktadienį Šiaulių savivaldybėje bus traukiami burtai ir paaiškės, kas prieš ką susigrums savaitgalį Daviso taurės varžybose tarp Estijos ir Lietuvos teniso rinktinių.

Pirmieji spaudos konferencijoje prisistatė estai. Jų jaunoji teniso žvaigždutė ir viltis – 19-metis Kennethas Raisma. Komanda tiki – gal šį savaitgalį dar nebus jo triumfo valanda, tačiau tokia tikrai kažkada išmuš. Pripažino, kad pastaraisiais metais Estijoje teniso lygis auga.

Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Daviso taurė 2018
Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr./Daviso taurė 2018

Estų atstovai prisipažino, kad iš tiesų gerai pažįsta geriausius Lietuvos tenisininkus ir jų žaidimo lygį. Ypač žino, ko galima tikėtis iš „Rikardo“. Komandos nariai turėjo omeny Ričardą Berankį.

Laurynas vis gerėja. Pradžioje savaitės buvo liūdna, bet jau geriau, o Ričardą greit pamatysime.

Lietuvos teniso rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius taip pat pripažino, kad žaidėjus pažįsta ir tikisi, kad priešininkų jaunimas neiškrės staigmenų.

„Lauryno žaidimas vis gerėja. Pradžioje savaitės buvo liūdna, bet jau geriau, o Ričardą greit pamatysime. Manau, bus gerai“, – žadėjo R.Mugevičius.

R.Berankis po spaudos konferencijos nuskubėjo į teniso kortų kavinę, kur užsisakė arbatos ir trintos varškės su braškėmis. Čia jis jaučiasi lyg namie, nes būtent Šiauliuose jis treniravosi nuo vaikystės.

„Žiūriu nuotraukas – smagu sugrįžti“, – kalbėjo sportininkas, pabrėždamas, kad Šiauliuose yra vienos geriausių sąlygų augti jausiesiems tenisininkams.

Lietuvos teniso rinktinė
Lietuvos teniso rinktinė

O ką daryti, kad Lietuva turėtų daugiau tokių, kaip R.Berankis? Sportininkas teigia, kad tam turi palankiai susiklostyti daug dalykų. Vien atvirų teniso kortų nepakaks.

Kodėl Amerikoje toks aukštas teniso lygis? Ten vyksta „Didžiojo kirčio“ (Grand slam) turnyras.

Jis teigė, jog JAV yra daugybė vietų, kur žmonės gali ateiti nemokamai pažaisti, tačiau tai nereiškia, kad tokie aikštynai būtinai išaugins čempioną.

„Kodėl Amerikoje toks aukštas teniso lygis? Manau, jog dėl to, kad ten vyksta „Grand slam" turnyras“, – samprotavo sportininkas.

Daviso taurės susitikimas tarp Lietuvos ir Estijos teniso rinktinių Šiaulių teniso mokykloje vyks vasario 3-4 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius