Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 11

Daviso taurė: negalima nuvertinti be lyderių likusių ukrainiečių

Lygiai po savaitės, rugsėjo 18 dieną, „Siemens“ arenoje Vilniuje Lietuvos ir Ukrainos teniso rinktinės stos į žūtbūtinę tarpusavio dvikovą dėl išlikimo pirmoje Daviso taurės varžybų grupėje. Ričardo Berankio ir Lauryno Grigelio vedami lietuviai bandys įveikti į Vilnių be dviejų geriausių savo žaidėjų, Aleksandro Dolgopolovo ir Sergejaus Stachovskio, atvykstančius ukrainiečius. Teniso ekspertai vieningai sutaria: Ukrainos lyderių sprendimas nevykti į Lietuvą komandų jėgų balansą keičia, tačiau nuvertinti ukrainiečių negalima.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gvidas Sabeckis, teniso treneris, buvęs Lietuvos teniso rinktinės narys, 44 kartus žaidęs Daviso taurės varžybose

Ukrainiečių sprendimas vykti į Vilnių be lyderių stipriai keičia situaciją. Su jais dvikovos favorite būtų tekę laikyti Ukrainą, dabar gi jais bus lietuviai. Bet nuvertinti svečių ir jų lyderio Iljos Marčenkos tikrai neturime. Jis yra labai geras žaidėjas. Be to, jis pirmą kartą važiuoja į Daviso taurės mačą būdamas komandos lyderiu. Tai taip pat gali jį papildomai motyvuoti.

Sauliaus Čirbos nuotr./Laurynas Grigelis
Sauliaus Čirbos nuotr./Laurynas Grigelis

Šiame susitikime labai daug lems dvejetų mačas. Būtent čia įžiūriu nedidelį lietuvių pranašumą. R. Berankis ir L. Grigelis Daviso taurėje kartu yra sužaidę ne vieną mačą ir iškovoję ne vieną pergalę.

Taip pat manau, kad namų arena gali tapti svarbiu faktoriumi. Ričardas Daviso taurės mačuose demonstruoja puikų žaidimą, tačiau dar aiškiau matoma, koks svarbus sirgalių palaikymas yra Laurynui.

Šarūnas Kulnys, Lietuvos jaunių (U18) teniso rinktinės treneris

Ukrainos rinktinė į Vilnių atvyksta gerokai nukraujavusi – be dviejų stipriausių savo žaidėjų Aleksandro Dolgopolovo ir Sergejaus Stachovskio. Nepaisant to, manau, kad mūsų tenisininkų laukia labai sunkus mačas.

Sakyčiau, kad mūsiškiai yra nežymūs mačo favoritai. Visgi kiek prisibijau, kad, į Vilnių neatvykus stipriausiems ukrainiečiams, mūsų vyrai gali kiek nusiraminti ir atsipalaiduoti. Aišku, komandos paruošimas, taip pat ir psichologinis, yra rinktinės trenerių darbas. Tikiu, jie su juo gerai susitvarkys.

Galutinis susitikimo su Ukraina rezultatas labai priklausys nuo Lauryno Grigelio formos ir pasirodymo. Taip, paskutiniu metu jis demonstravo gerus rezultatus „ITF Futures“ serijos turnyruose, tačiau varžovai Vilniuje bus pajėgesni nei tie, su kuriais Laurynui tenka žaisti pastaruoju metu. Aišku, visi puikiai žinome, kad L. Grigelis yra tas žaidėjas, kuriam labai daug reiškia žiūrovų parama. Tikiuosi, kad tribūnos ves Lauryną į priekį šiame mače ir jam pavyks pasiekti taip reikalingas pergales.

Konstantinas Kočura, tinklalapio nomoredoublefaults.lt bendraautoris

Laukiu žiauriai gero mačo. Deja, dvikovos favorite Lietuvos komandos pavadinti negaliu. Sakau nuoširdžiai – turime 50/50 situaciją. Mano galva, abiejų komandų pirmi numeriai yra gerokai stipresni nei antrieji. O tai reiškia, kad maksimali įtampa ir intriga šiame mače turėtų trukti iki sekmadienio vakaro.

Imkime Ričardą Berankį ir Ilją Marčenką. Taip, šiuo metu Ričardas ATP piramidėje yra aukščiau nei ukrainiečių lyderis, tačiau tarpusavio mačuose pergales yra šventę abu tenisininkai. Taip, Ričardas neblogai pasirodė Amerikos turo metu, tačiau Marčenka ten taip pat nugalėjo Ernestą Gulbį, Gaelį Monfilsą ir tik po labai įtemptos kovos nusileido savo tautiečiui Sergejui Stachovskiui. R.Berankis ir I.Marčenka man net kažkiek panašūs savo žaidimo stiliumi – abu žaidžia aktyvų, atakuojantį tenisą. Todėl labai daug kas priklausys nuo nuotaikos ir savijautos konkrečią dieną, nuo kitų mažų smulkmenų.

Laurynas Grigelis ir Denisas Molčanovas, sprendžiant pagal reitingus, taip pat yra panašaus pajėgumo. Tačiau man sunku įsivaizduoti, kad bent vienas iš jų šiuo metu įveiktų pirmus rinktinių numerius. Žinoma, Laurynas Daviso taurės mačų metu yra ne kartą guldęs ant menčių varžovus, kuriems ant popieriaus lyg ir turėjo pralaimėti. Būtų labai gerai, kad šį kartą išvystumėm tą patį.

Apibendrinant galiu pasakyti, jog man kiek gaila, kad į Vilnių neatvyksta A.Dolgopolovas ir S.Stachovskis. Mačas prarado du Top klasės tenisininkus, tačiau intrigos, mano nuomone, atsirado neapsakomai daug. O sportui to juk ir reikia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius