Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 03

Daviso taurėje Lietuvos ir Estijos rinktinės kovos pagal naują formatą

Lietuvos teniso rinktinė kitų metų Daviso taurės varžybas pradės dvikova su puikiai pažįstama Estijos komanda. Lietuvių ir estų akistata kitų metų vasario 3-4 dienomis vyks Lietuvoje. Lietuvos teniso sąjunga (LTS) lapkričio viduryje turėtų pasirinkti miestą, kuriame vyks dvikova.
Daviso taurė: Lietuva prieš Norvegiją
Daviso taurė: Lietuva prieš Norvegiją / Artūro Staponkaus nuotr.

„Rengti Daviso taurės mačus namie visada yra didelis, bet labai įdomus iššūkis. Tai ilgas savaitės trukmės renginys, kurio įgyvendinimas iki mažiausių smulkmenų aprašytas Tarptautinės teniso federacijos taisyklėse ir yra akylai prižiūrimas šios organizacijos. Tačiau mums tai kartu ir galimybė padaryti teniso šventę Lietuvoje, parodyti teniso mylėtojams geriausius mūsų žaidėjus, o tokių progų mes neturime daug“, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Grušas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Grušas

Anot jo, šiuo metu realiausiomis atrodo Klaipėdos ir Šiaulių kandidatūros.

Beje, Estijos teniso rinktinė kol kas lieka viena iš nedaugelio komandų, kurios Lietuvos tenisininkams nėra pavykę nugalėti. Estai buvo stipresni visuose šešiuose iki šiol vykusiuose tarpusavio susitikimuose.

„Puikiai pamenu paskutinę mūsų mačą, 2011 metais vykusį Taline. Važiavome į Estiją stipriausios sudėties, galvodami tik apie pergalę. Tačiau viskas apsivertė, kuomet pirmojo savo susitikimo metu kojos traumą gavo Laurynas Grigelis. Vieno Ričardo Berankio pastangų galutinei pergalei tuomet nepakako, Estija iškovojo pergalę 3:2. Labai tikiuosi, kad kitų metų vasarį mes pagaliau perkopsim per tą nelemtą estišką barjerą“, – teigia R. Grušas.

2018 metų sezono Daviso taurės dvikovos bus pirmą kartą rengiamos pagal naują varžybų formatą. Mačai vyks ne tris, o tik dvi dienas, be to, jie bus žaidžiami iki dviejų laimėtų setų. Pirmą dvikovos dieną bus žaidžiami du vienetų susitikimai, o antrąją – dvejetų susitikimas ir du vienetų mačai.

Antrame 2018 metų sezono Daviso taurės antros grupės Europos-Afrikos zonos rate Lietuvos rinktinės lauks susitikimas su Maroko arba Suomijos komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius