Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 22

„Didžiojo kirčio“ rekordininkas F.Lopezas: „Tikiuosi žaisti dar bent vieną sezoną“

Jeigu svarstote, ar Feliciano Lopezui (ATP-63) dar ne laikas kabinti sportinius batelius ant vinies, nieko baisaus – pats tenisininkas atskleidė, kad apie paskutiniuosius karjeros metus pagalvoja pastaruosius keletą sezonų, tačiau didelė aistra šiam sportui galutinio taško padėti vis dar neleidžia.
Feliciano Lopezas
Feliciano Lopezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2002 metų, kuomet pirmą kartą įžengė į pirmąjį ATP šimtuką, ispanas jame sukiojasi beveik nuolatos.

Tačiau „Feli“ pravardžiuojamas tenisininkas nėra vien statistas – jis vis dar iškovoja skambias pergales ir didžius titulus. Maža to, kitą savaitę prasidedantis „US Open“ veteranui bus jau 71-asis „Didžiojo kirčio“ turnyras iš eilės – pagal šį rodiklį jis yra nepavejamas.

„Niekada nesitikėjau žaisti taip ilgai. Esu labai laimingas, kad ir toliau tęsiu savo karjerą – žaisiu dar viename „US Open“, kuris tik dar pagerins mano rekordą“, – teigė Feliciano.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Feliciano Lopezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Feliciano Lopezas

Daug šilto ir šalto per daugiau nei 21-erius profesionalo karjeros metus matęs tenisininkas puikiai supranta, kad viskas turi savo pabaigą. Balandžio mėnesį, kuomet „Feli“ iškrito iš pirmojo ATP šimtuko, pabaiga atrodė kaip niekad arti, tačiau viską dar kartą apvertė ATP 500 turnyras Londone.

Vardinį kvietimą į varžybas gavęs 2017-ųjų čempionas kelyje link vienetų titulo sugebėjo palaužti tokius oponentus kaip Milošas Raoničius, Felixas Auger-Aliassime ar Gillesas Simonas, o kartu su sugrįžusiu Andy Murray triumfuoti ir dvejetuose.

„Scanpix“/AP nuotr./Feliciano Lopezas ir Andy Murray
„Scanpix“/AP nuotr./Feliciano Lopezas ir Andy Murray

Beveik 60 pozicijų reitinge pakilęs ispanas įgavo antrą kvėpavimą, tačiau pripažįsta, kad akimirkomis nuolatinis keliavimas nugali meilę tenisui.

„Sunkiausia viso to dalis – kelionės. Atrodo, kad dviejų valandų skrydis užima visą dieną. Treniruoklių salė rūpesčių nesukelia, tačiau daug jėgų pareikalauja treniruotės kortuose. Norint išlikti aukščiausiame lygyje turi valandų valandas mušti kamuoliukus. Man tai darosi labai sunku...“, – atskleidė Lopezas.

Artimiausius 10 mėnesių veteranas gali būti ramus – iki turnyro Londone jis tikrai išliks pirmajame ATP šimtuke. Feliciano vis dar jaučia didelę aistrą žaidimui ir tikisi, kad aikštelėje pasirodys ir kitais metais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Feliciano Lopezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Feliciano Lopezas

„Svarbiausia, kad myliu tai, ką darau. Turiu sukaupęs milžinišką patirtį, puikiai pažįstu save, todėl svarbiausia likti sveikam. Galbūt mažiau laiko praleidžiu kortuose, tačiau daugiau – treniruoklių salėse, kad išvengčiau traumų.

Manau, jog būtų nesąžininga pasitraukti dabar. Nusipelniau dar vienerių metų“, – viltingai kalbėjo tenisininkas.

O net ir baigęs profesionalo karjerą F.Lopezas nuo teniso atitrūkti neturėtų – nuo šių metų jis yra „Masters“ serijos turnyro Madride direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius