Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 20

Fabio Fogninio magija Monte Karle – nušlavė R.Nadalį ir kovos dėl trofėjaus

Niekas neabejoja, jog italas Fabio Fognini (ATP-18) yra vienas talentingiausių ATP turo žaidėjų. Tiesa, tenisininkui metus iš metų koją kišdavo silpna psichologija ir sunkus charakteris. Nepaisant to, šią savaitę „Rolex Monte-Carlo Masters“ varžybose italas išdarinėja stebuklus, o pusfinalyje nugalėjo patį grunto karalių.
Fabio Fogninis
Fabio Fogninis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rafaelis Nadalis

Fantastišką pasirodymą surengęs F.Fogninis rezultatu 6:4, 6:2 įveikė turbūt geriausią visų laikų grunto žaidėją Rafaelį Nadalį (ATP-2).

Pirmajame sete Rafa dar buvo pabėgęs į priekį (3:1), tačiau oponentas jo toliau nebepaleido – laimėjo kitus penkis geimus iš šešių, o tuo pačiu ir pirmąjį setą (6:4).

Ir toliau aukštą žaidimo lygį išlaikęs F.Fogninis pradėjo traiškyti varžovą ir antrajame sete pabėgo nebepavejamai – 5:0.

Visgi R.Nadalis kovojo iki galo ir italui paduodant mačui sugebėjo panaikinti deficitą 0:40 ir priartėti iki 2:5.

Tačiau tai buvo pirmosios Italijos raketės diena – antrą kartą paduodamas mačui jis nebeklydo, o galingu smūgiu iš dešinės padėjo kamuoliuką ant linijos ir laimėjo mačą.

Tai buvo ketvirtoji F.Fogninio pergalė per 15-a susitikimų prieš grunto karaliumi tituluojamą Rafą. Trys iš keturių pergalių buvo pasiektos ant grunto.

Monte Karlo finale 31-erių tenisininkas dalyvaus pirmą kartą. Geriausias jo pasiekimas iki šių metų kampanijos buvo užfiksuotas 2013 metais, kuomet buvo pasiektas pusfinalis.

Italo varžovu finale prieš kelias valandas tapo serbas Dušanas Lajovičius (ATP-48). Jis 7:5, 6:1 sensacingai nugalėjo rusą Daniilą Medvedevą (ATP-14).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Rafai tai buvo vos penktasis pralaimėjimas „Rolex Monte-Carlo Masters“ varžybose per 76 susitikimus.

Šiame mače nutrūko ir dar dvi įspūdingos ispano serijos Monte Karle – 18-os nepralaimėtų susitikimų ir 25 laimėtų setų iš eilės.

Fabio Fognini tapo vos antruoju žaidėju (kartu su N.Džokovičiumi), kuriam Monte Karle pavyko R.Nadalį nugalėti pusfinalyje arba finale.

VIDEO: F.Fogninio laimėtas set point'as prieš R.Nadalį pasiunčia aistruolius į euforiją
VIDEO: Kvapą gniaužiantys Fabio Fognini smūgiai pergalingame mače prieš Rafaelį Nadalį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius