Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 07

Finaliniame „Roland Garros“ ketvertuke bus ir žvaigždžių: pateko dvi „Didžiojo kirčio“ čempionės

Apatinėje „Roland Garros“ moterų turnyro lentelės dalyje staigmenų kur kas mažiau nei viršutinėje – į pusfinalį prasibrovė dvi „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionės.
Petra Kvitova ir Sofia Kenin
Petra Kvitova ir Sofia Kenin / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame dienos ketvirtfinalyje intrigos beveik nebuvo – septintąjį skirstymą turnyre turinti Petra Kvitova (WTA-11) 6:3, 6:3 įveikė vokietę Laurą Siegemund (WTA-66) ir pakartojo geriausią karjeros pasiekimą Paryžiuje.

Čekė korte neužtruko – pergalę pasiekė per 1 valandą ir 18 minučių, atlikdama 22 winner'ius ir 5 kartus laimėdama varžovės padavimus.

Dviejų Vimbldono trofėjų savininkei P.Kvitovai „Roland Garros“ turnyre tai bus tik antrasis pusfinalis. Būtent šiame etape ji suklupo 2012 metais, kuomet pralaimėjo Marijai Šarapovai.

Kairiarankė tenisininkė iš Čekijos yra viena iš dviejų turnyre likusių žaidėjų, kurios vis dar nėra pralaimėjusios nė vieno seto. Visgi jei P.Kvitovos pergalės sausais rezultatais išpildė išankstines prognozes, tai rimtas lenkės Igos Swiatek driokstelėjimas tapo tikra turnyro sensacija.

32-ejų L.Siegemund liūdėti tikrai nereikėtų – ji tapo antra vyriausia visų laikų tenisininke pasiekusia savo pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį. Atnaujintame WTA reitinge vokietė sugrįš į pirmąjį 50-uką.

Antrasis trečiadienio moterų ketvirtfinalis buvo kur kas atkaklesnis, tačiau baigėsi kiek nuviliančiai.

Dviejų amerikiečių ir kietos dangos šalininkių akistatoje Sofia Kenin (WTA-6) 6:4, 4:6, 6:0 nugalėjo Danielle Collins (WTA-57).

Pastaroji antrajame sete pralaimėjo savo padavimus ir atsiliko 2:3, tačiau sugebėjo laimėti kitus keturis geimus iš penkių ir išplėšti lemiamą setą.

Visgi lemiamoje partijoje 26-erių D.Collins ir vėl pradėjo dažnai klysti, o tenisininkę pradėjo kamuoti pilvo skausmai – medicininė pertraukėlė po keturių geimų nepadėjo ir puikus amerikietės žygis Paryžiuje baigėsi po ketvirtfinalio.

Lapkritį 22-ąjį gimtadienį švęsianti S.Kenin 2020 metais toliau demonstruoja solidų tenisą pačiais svarbiausiais momentais – būtent „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Nors „US Open“ turnyre S.Kenin krito aštuntfinalyje, metų pradžioje „Australian Open“ pirmenybėse amerikietė iškovojo čempionės trofėjų.

Įdomu tai, kad jaunuolės pasiruošimas „Roland Garros“ buvo itin nenusisekęs – Romoje ji 0:6, 0:6 buvo sutriuškinta Viktorijos Azarenkos. Tai nesutrukdė jai Prancūzijos sostinėje pasiekti ne tik pirmą karjeros ketvirtfinalį turnyre ant grunto, bet ir pusfinalį.

Priminsime, kad pirmąjį moterų turnyro pusfinalį sudarys Igos Swiatek (WTA-54) ir Nadios Podoroskos (WTA-131) pora. Abu pusfinaliai bus žaidžiami ketvirtadienį.

VIDEO: Petra Kvitova vs Laura Siegemund - Quarterfinals Highlights I Roland-Garros 2020
VIDEO: Sofia Kenin vs Danielle Collins - Quarterfinals Highlights I Roland-Garros 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius