-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 28

Geram bičiuliui K.Bryantui pagarbą atidavęs N.Džokovičius žengė į pusfinalį

Novakas Džokovičius (ATP-2) lieka nenugalimas varžovas Milošui Raoničiui (ATP-35). Serbas „Australian Open“ ketvirtfinalyje nugalėjo kanadietį 6:4, 6:3, 7:6(1) ir įveikė jį jau 10-ąjį kartą iš eilės.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

2 valandas ir 49 minutes užtrukusioje dvikovoje N.Džokovičius laimėjo 10 iš 11 taškų prie tinklo ir apsigynė nuo abiejų varžovo užsidirbtų break pointų.

Pats serbas jau pirmajame sete turėjo net devynias break pointų galimybes, bet M.Raoničius laikėsi iš paskutiniųjų ir susvyravo tik per vieną iš jų.

Antrajame sete N.Džokovičiui taip pat pavyko išnaudoti vieną break pointą, o lemiamame sete nugalėtojas sprendėsi tie-breake. Vis dėlto jame problemų antrajai pasaulio raketei neiškilo.

Dėl vietos finale serbas grumsis su puikiai pažįstamu Rogeriu Federeriu (ATP-3). Tenisininkams tai bus 50-oji tarpusavio dvikova – iki šiol jų akistatas 26:23 dažniau laimi N.Džokovičius.

Serbijos žvaigždė siekia tapti vos trečiuoju aštuonis kartus vieną „Didžiojo kirčio“ turnyrą laimėjusiu tenisininku. Tą patį R.Federeris yra padaręs Vimbldone, o Rafaelis Nadalis „Roland Garros“ turnyrą ant grunto dangos laimėjo net 12 kartų.

Ketvirtfinalio akistatoje N.Džokovičius pagerbė ir sekmadienį tragiškai žuvusį krepšininką Kobe Bryantą.

Gerai NBA žvaigždę pažinojęs serbas prieš mačą vilkėjo džemperį su raidėmis KB ir skaičiais 8 ir 24 – būtent tokiais numeriais paženklintus marškinėlius savo karjeros metu naudojo K.Bryantas.

„Jis buvo vienas geriausių visų laikų sportininkų. Jis įkvėpė mane ir daugelį kitų žmonių. Esu palaimintas, kad man teko garbė palaikyti asmeninį ryšį su juo per paskutinius 10 metų. Kai man reikėjo patarimo ar paramos, jis visada man tai suteikdavo. Man tiesiog plyšta širdis pagalvojus apie tai, kas jam nutiko“, – jausmingai kalbėjo N.Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius