Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 12

Geriausias Lenkijos tenisininkas įveikė mačo pabaigoje subyrėjusį N.Kyrgiosą

Pirmoji Lenkijos raketė Hubertas Hurkačas (ATP-10) priklauso labai kukliam žaidėjų sąrašui, kuriems šią vasarą pavyksta įveikti savo talentą pagaliau ryškiausiomis spalvomis teniso pasauliui nušvietusį Nicką Kyrgiosą (ATP-37).
Hubertas Hurkačas ir Nickas Kyrgiosas
Hubertas Hurkačas ir Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame iš keturių penktadienį „Masters“ turnyre Monrealyje (Kanada) vykstančių ketvirtfinalių H.Hurkačas po trijų setų kovos rezultatu 7:6(4), 6:7(5), 6:1 palaužė N.Kyrgiosą ir tapo pirmuoju, nutraukusiu australo devynių pergalių iš eilės seriją.

Nors teniso aistruoliai išvydo tris setus, iš kurių du baigėsi tiebreak'ais, du puikiai paduodantys tenisininkai nesivėlė į ilgus kamuoliukų pasimušinėjimus ir korte užtruko vos 1 valandą ir 45 minutes.

Teniso taisyklių knygoje paduodantis tenisininkas turi 25 sekundes pasiruošti kitam taškui, tačiau ypatingai greitą žaidimą propaguojančiam N.Kyrgiosui užtekdavo keleto sekundžių. Australo padavimų serijos dažnais atvejais įtilpdavo ir į vos vieną minutę.

Po nesėkmingai susiklosčiusio antrojo seto H.Hurkačas išėjo į rūbinę persirengti, o tam tenisininkui yra skiriamos 5 minutės. Toks ilgas laiko tarpas tarp setų iš žaidybinio ritmo stipriai išmušė Nicką, kurio žaidimas trečiajame sete subliuško.

27-erių tenisininkas viso susitikimo metu beveik nerodė emocijų ir buvo toli nuo savo geriausio teniso – tam įtakos greičiausiai turėjo nugaros skausmai, kurios jis jautė visą savaitę Monrealyje. Toks australo nuovargis yra visiškai normalus, kadangi tenisininkas varžosi trečią savaitę paeiliui.

Lenkijos tenisininkas N.Kyrgiosą įveikia antrą kartą šią vasarą – tai jis padarė ir ATP 500 turnyre ant žolės Halėje (Vokietija). Apskritai tik „Hubi“, Novakas Džokovičius ir Andy Murray per pastaruosius du mėnesius sugebėjo įveikti Australijos superžvaigždę.

H.Hurkačas Monrealyje siekia savo antrojo karjeros „Masters“ titulo. Pirmąjį jis 2021 metais iškovojo Majamyje. Beje, lenkas yra vienintelis turnyre išlikęs tenisininkas, savo kraityje turintis bent vieną „Masters“ trofėjų.

Jo varžovu bus kanadietis Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-9) arba norvegas Casperas Ruudas (ATP-7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius