Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14

Gresia deportacija: Australijos ministras panaikino N.Džokovičiaus vizą

Pirmoji pasaulio teniso raketė Novakas Džokovičius gali būti deportuotas iš Australijos po to, kai serbui antrą kartą panaikinta šios šalies viza.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimą panaikinti 34-erių tenisininko vizą priėmė Australijos imigracijos ministras Alexas Hawke'as.

Jis turėjo teisę įsikišti ir pakeisti teismo sprendimą, kuris savaitės pradžioje leido N.Džokovičiui likti Australijoje po to, kai šis keturias dienas praleido migrantų viešbutyje.

Australijos įstatymai leidžia imigracijos ministerijai deportuoti asmenis, kurie „kelia grėsmę Australijos bendruomenės sveikatai, saugumui ir įstatymų laikymuisi“.

Manoma, kad N.Džokovičius melavo pildydamas atvykimo į Australiją formą, kai įrašė, jog iki kelionės į šią šalį nekeliavo 14 dienų, nors iš tiesų buvo nuvykęs į Ispaniją. Serbas tai pavadino „žmogiška klaida“ ir tikino, kad ji padaryta netyčia.

Tad dabar be vizos likusiam Nolei gresia deportacija iš šalies, į kurią jis atvyko sausio 5-ąją, tikėdamasis dalyvauti jau pirmadienį startuosiančiame „Australian Open“ turnyre.

Tiesa, N.Džokovičius vis dar turi vilčių likti Australijoje, o dėl to jis vėl turėtų kreiptis į teismą.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Serbijos tenisininko viza vos jam atvykus į šalį buvo panaikinta, kai pasieniečiai priėjo išvadą, jog nuo COVID-19 nepasiskiepijęs tenisininkas nepateikė pakankamai įrodymų, kad dėl sveikatos priežasčių būtų atleistas nuo tokios prievolės.

Visgi pirmadienį per skubų nuotolinį posėdį teisėjas pareiškė, jog valstybė sutiko atšaukti savo sprendimą dėl vizos, todėl jis liepė nedelsiant paleisti N.Džokovičių.

Serbas išimties tikisi remdamasis teigiamu COVID-19 testo rezultatu, kurio jis sulaukė gruodžio 16 dieną.

Dar vakar buvo ištraukti „Australian Open“ burtai, lėmę, kad kitos savaitės pradžioje N.Džokovičius titulo gynybą pradėtų akistata prieš tautietį Miomirą Kečmanovičių. Vis dėlto dabar serbų žvaigždės dalyvavimas turnyre pakibo ant plauko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius