Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 05

Grunto demonus nugalėjusio R.Berankio nuotaikos nesugadino ir po mačo ištikusi „nesėkmė“

Ričardas Berankis sėkmingai pradėjo grunto dangos sezoną, o pakiliai rungtyniavusio lietuvio iš vėžių neišmušė net po susitikimo pabaigos susiklosčiusi netikėta situacija.
Neveikęs rašiklis įsimintiną pergalę pasiekusio Ričardo Berankio nuotaikos nesugadino
Neveikęs rašiklis įsimintiną pergalę pasiekusio Ričardo Berankio nuotaikos nesugadino / Stopkadras ir Scanpix nuotr.

88-ąją vietą ATP reitinge užimantis lietuvis beveik tris valandas trukusiame mūšyje palaužė buvusį pasaulio dešimtuko žaidėją, o dabar 84-ąją poziciją reitinge užimantį prancūzą Lucas Pouille – 6:4, 6:7(5), 7:5.

Permainingame ir atkakliame susitikime R.Berankiui laimėti nesutrukdė net įprastai itin jam nepalanki grunto danga, ant kurios lietuvis laimėjo tik aštuntą karjeros mačą ATP turnyruose. Apskritai į ATP turnyrą ant grunto R.Berankis sugrįžo po penkmečio pertraukos – pastarąjį kartą ant raudonosios dangos jis varžėsi 2016 m. Ženevoje.

Šypsodamasis po įtemptos kovos R.Berankis keliavo prie mikrofono pasidalinti mintimis apie mačą, o prieš palikdamas kortą dar nuėjo ir pasirašyti ant kameros.

Tiesa, ten jį ištiko nesėkmė – rašiklis niekaip nepasidavė lietuvio spaudimui ir neveikė, o kiek pabandęs R.Berankis parodė nykštį ir šypsodamasis patraukė savais keliais.

Po pergalės Marbeloje, Ispanijoje vykstančiame turnyre 30-metis lietuvis išskyrė, kad svarbiausia buvo išlikti stabiliam.

„Tai buvo puikus mačas, kurį galėjo laimėti bet kuris iš mūsų. Šįkart laimėjau aš, bet su Lucas jau ir anksčiau esame žaidę labai atkaklių susitikimų, jis buvo laimėjęs prieš mane trečiąjį setą 7:6, – pasakojo Ričardas, prieš prancūzą laimėjęs antrą iš trijų tarpusavio akistatų. – Svarbiausia buvo išlikti stabiliam, nes žaidėme ant grunto dangos, o tai man ir jam buvo pirmas turnyras ant šios dangos šį sezoną. Sudėtinga nuo kietos dangos pereiti ant grunto, abu stengėmės išlikti kuo stabilesniais.“

R.Berankiui pasiekti pergalę nesutrukdė net žaidybinės praktikos stoka. Tai jam tik ketvirtas turnyras šį sezoną, o nuo „Australian Open“, vykusio vasario pirmoje pusėje, lietuvis dalyvauja tik antrose varžybose – prieš kelias savaites jis iškrito antrajame „Miami Open“ turnyro rate.

„Esu patenkintas šiandienos maču. Žinoma, visada yra vietos tobulėjimui, bet tai buvo pirmas mano mačas nuo Majamio, jaučiuosi labai gerai“, – patenkintas kalbėjo lietuvis.

Antrajame rate jo laukia katalonas Albertas Ramosas, kurį R.Berankis gerai pažįsta – su juo jis ketina žaisti dvejetų turnyre po kiek daugiau nei mėnesio vyksiančiame „Roland Garros“ turnyre Paryžiuje.

„Jis puikus žaidėjas, – 47-ąją planetos raketę gyrė lietuvis. – „Roland Garros“ kartu žaidžiame dvejetuose, tad galima sakyti, kad esame partneriai. Bus sunkus mačas, pažiūrėsime, kaip jis susiklostys.“

R.Berankio ir A.Ramoso akistata vyks trečiadienį, preliminarus jos laikas – 12 valanda Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius