-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 09

Į finalą – be pralaimėto seto: R.Nadaliui liko žingsnis iki 13-ojo „Roland Garros“ titulo

Rafaelis Nadalis (ATP-2) pratęsė nepriekaištingą žygį šių metų „Roland Garros“ turnyre ir varžybų finalą pasiekė varžovams neatiduodamas nė vieno seto. Kad ir kaip šis grunto karaliaus pasiekimas atrodytų įspūdingai, tai toli gražu ne pirmasis kartas, kuomet ispanas kelyje link finalo varžovams nedalina setų.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmajame „Roland Garros“ vyrų turnyro pusfinalyje R.Nadalis po 3 valandas ir 9 minutes trukusio mūšio 6:3, 6:3, 7:6(0) nugalėjo Diego Schwartzmaną (ATP-14), kuris Paryžiuje per pastarąsias dvi savaites paliko visą savo širdį.

Vos 170 cm ūgio argentiniečiui susitikimo pradžioje pavyko kabintis į varžovo padavimus ir netgi kartą nubreikinti antrąją pasaulio raketę, tačiau Rafa greitai pajuto žaidimo ritmą ir pirmuosius du su puse seto absoliučiai dominavo.

Niekuomet nepasiduodantis Diego atgijo trečiajame sete atsiliekant rezultatu 2:4. Iš pradžių pats R.Nadalis padarė keletą sau labai nebūdingų neišprovokuotų klaidų, tačiau netrukus jau D.Schwartzmanas diktavo sąlygas agresyviais smūgiais – būtent tokiais, kurie prieš keletą savaičių leido Romoje įveikti Rafą.

Ispanas nagais ir dantimis išplėšė pratęsimą, kuriame sužaidė keletą solidžių gynybinių taškų, o mažylis iš Argentinos akimirkai pametė koncentraciją ir tie-break'ą pralaimėjo neiškovodamas nė taško.

Pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ pusfinalį pasiekęs D.Schwartzmanas dabar gali atsipūsti – pirmadienį jis pirmą kartą palypės į ATP stipriausiųjų dešimtuką, kur atsidurs 8-oje vietoje.

Savo ruožtu R.Nadalis sekmadienį varžysis jau 13-ajame finale Paryžiuje. Grunto karalius lemiamuose susitikimuose neklumpa – laimėjo visus 12 kartų ir yra absoliutus „Roland Garros“ rekordininkas.

Tai penktasis kartas 34-erių tenisininko karjeroje, kuomet „Roland Garros“ finalą jis pasiekia nepralaimėdamas nė vieno seto.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Diego Schwartzmanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Diego Schwartzmanas

Šiemet turnyre tik D.Schwartzmanui ir J.Sinneriui pavyko setuose prieš Rafą išplėšti bent keturis geimus.

R.Nadalio varžovu finale bus Novakas Džokovičius (ATP-1) arba Stefanos Tsitsipas (ATP-6). Šis pusfinalis įvyks jau netrukus.

VIDEO: Rafael Nadal vs Diego Schwartzman - Semi-final Highlights I Roland-Garros 2020

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius