-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 01 15

Istorija kartojasi: N.Džokovičius vėl sulaikytas Australijoje

Australija šeštadienį vėl sulaikė teniso žvaigždę Novaką Džokovičių bei pareiškė, kad jis kelia pavojų viešajai tvarkai ir sieks įtikinti teismą jį deportuoti.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Australijos konservatyvios vyriausybės pirmasis bandymas išsiųsti iš šalies nuo COVID-19 nepasiskiepijusį serbų tenisininką buvo nesėkmingas, bet dabar mėginama iš naujo.

N.Džokovičius ir šįkart neketina pasiduoti – sekmadienį jo skundą nagrinės aukštesnės instancijos federalinis teismas.

Sportininkas, žinomas kaip vakcinų skeptikas, buvo sugrąžintas į prastą šlovę įgijusį migrantų sulaikymo centrą Melburne, laisvėje išbuvęs vos kelias dienas po sėkmingo ankstesnio apeliacinio proceso.

Iš savo advokatų kontoros, kur jis didžiąją dalį šeštadienio buvo laikomas su sargyba, N.Džokovičius buvo pervežtas į sulaikymo centrą buvusiame viešbutyje.

Teismui pateiktuose dokumentuose N.Džjokovičius vaizduojamas kaip skiepų priešininkų didvyris, kurio elgesys gali paskatinti „pilietinius neramumus“, todėl raginama jį išsiųsti iš šalies visuomenės intereso vardan.

N.Džokovičiaus buvimas Australijoje gali „skatinti nusiteikimą prieš vakcinaciją“, argumentuoja imigracijos reikalų ministras Alex'as Hawke'as, gindamas savo sprendimą pasinaudoti plačiais įgaliojimais ir atšaukti teniso žvaigždės vizą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Liekant vos dviem dienoms iki Australijos teniso atvirojo čempionato pradžios titulą ginantis čempionas vėl priverstas susitelkti į teismo procesą, o ne treniruotis korte.

Pirmoji pasaulio raketė N.Džokovičius sausio 5 dieną atskrido į Melburną tikėdamasis išsaugoti savo Australijos atvirojo teniso čempionato nugalėtojo vardą ir siekdamas 21 kartą laimėti Didžiojo kirčio turnyrą.

Nuo COVID-19 nepasiskiepijęs 34 metų serbas pateikė atleidimo nuo skiepijimosi dokumentą, paremtą gruodžio 16 dieną gautu teigiamu PCR testo rezultatu, bet buvo apklaustas oro uoste, jo viza buvo panaikinta, o pats sportininkas buvo perkeltas į migrantų sulaikymo vietą.

Pasieniečiai priėjo prie išvados, jog faktas, kad jis neseniai buvo užsikrėtęs koronavirusu, nėra pakankamas pagrindas būti Australijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Tačiau skiepus skeptiškai vertinančio N.Džokovičiaus teisininkų komandai pirmadienį teisme pavyko dėl procedūrinio klausimo, susijusio su jo apklausa oro uoste, panaikinti sprendimą atšaukti vizą.

Nepaisant tebesitęsiančios nežinios, ketvirtadienį burtais buvo parinktas N.Džokovičiaus varžovas Australijos atvirojo teniso čempionato pirmajame rate – taip pat serbas Miomiras Kecmanovičius.

N.Džokovičius siektų Australijos atvirojo teniso čempionato 10-ojo titulo ir rekordinės 21-osios Didžiojo kirčio karūnos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius