Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 17

Karščio svaiginta čekė iš „Australian Open“ išspyrė pirmąją pasaulio raketę

24-erių čekė Karolina Muchova (WTA-27) iškovojo turbūt didžiausią savo karjeros pergalę, kai „Australian Open“ ketvirtfinalyje 1:6, 6:3, 6:2 eliminavo pirmąją pasaulio ir turnyro raketę Ashleigh Barty.
Karolina Muchova
Karolina Muchova / „Scanpix“ nuotr.

Pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalyje žaisianti čekė turėjo problemų, kai pralaimėjo pirmąjį setą 1:6, o antrojo pradžioje buvo priversta prašytis medicininės pertraukėlės, kuomet dėl didžiulio karščio Melburne jai ėmė svaigti galva.

Vietinė herojė australė A.Barty pirmavo ir antrajame sete, kai iškart laimėjusi varžovės padavimus išsiveržė į priekį 2:0, bet po trumpos medicininės pertraukėlės K.Muchova korte atrodė kardinaliai pasikeitusi.

Grįžusi čekė laimėjo penkis iš šešių geimų ir išplėšė lemiamą setą. Jame A.Barty turėjo galimybių perlaužti mačą, kai penkis sykius turėjo break-pointus, bet K.Muchova dusyk laimėjo varžovės padavimus ir žengė į pusfinalį.

„Buvo labai sunku, korte buvau šiek tiek pasimetusi, kai galva ėmė suktis, tad paprašiau pauzės, – po pergalės kalbėjo K.Muchova. – Ji man padėjo. Bandžiau sugrįžti ir žaisti kuo trumpesnius taškus, kad nepasikartotų pirmojo seto scenarijus. Tai suveikė.“

Dėl vietos finale Čekijos tenisininkė kausis su amerikiete Jennifer Brady (WTA-24), kuri kitame ketvirtfinalyje 4:6, 6:2, 6:1 palaužė tautietę Jessicą Pegulą (WTA-61).

JAV tenisininkė „Australian Open“ pusfinalyje žais pirmą kartą, bet „Didžiojo kirčio“ pusfinaliai jai nėra naujiena – praėjusiais metais ji pateko tarp keturių stipriausių „US Open“ turnyre, bet kovoje dėl patekimo į finalą nusileido japonei Naomi Osakai (WTA-3).

Būtent japonė žais kitame „Australian Open“ pusfinalyje ketvirtadienį, kai viename korte varžysis su Serena Williams (WTA-11).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius