-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Kenijos aukštikalnėse – tenisininkės P.Paukštytės žygis į finalą

Net keturi Vilniaus teniso akademijos (VTA) auklėtiniai šiuo metu varžosi Kenijos sostinėje Nairobyje vykstančiame ITF jaunių (iki 18 metų) teniso turnyre. Puikų pasirodymą čia tęsia Patricija Paukštytė, iškovojusi kelialapį į vienetų varžybų finalą.
Patricija Paukštytė
Patricija Paukštytė

15-metė Lietuvos tenisininkė pirmajame rate 6:3, 7:5 nugalėjo rusę Varvarą Degtiarevą, antrajame 6:3, 7:5 pranoko trečiąją pagal skirstymą Madagaskaro atstovę Mialy Rainavo, ketvirtfinalyje 6:2, 6:1 nepaliko vilčių šeštai turnyro raketei Skia Kung iš Taivano, o pusfinalyje po atkaklios kovos 6:3, 5:7, 6:3 įrodė pranašumą prieš vokietę Lucą Victorią Vockę.

Finale P.Paukštytė žais su marokietės Manal Ennaciri ir rusės Arinos Valitovos poros nugalėtoja.

P.Paukštytė su tautiete Fausta Zykute tęsia pasirodymą ir dvejetų turnyre. Jos ketvirtfinalyje 6:4, 6:3 įveikė Narindrą Ranaivo iš Madagaskaro bei šveicarę Lia Mosimann ir pusfinalyje susitiks su taivanietėmis Wei Ning Fang ir S. Kung.

Vaikinų vienetų turnyre Ainius Sabaliauskas iškovojo dvi pergales ir pasirodymą baigė ketvirtfinalyje. Nikita Petrusenko įveikė pirmąjį barjerą, tačiau dėl traumos nebaigė antrojo rato mačo.

Dvejetų varžybose A. Sabaliauskas su bulgaru Vladimiru Popovu tęsia kovą dėl turnyro trofėjaus. Lietuvio ir bulgaro duetas aštuntfinalyje 7:6 (7-4), 6:3 įveikė prancūzus Dorianą Ley‘ų ir Hugo Soaresą, o ketvirtfinalyje 6:3, 7:6 (7-4) nugalėjo trečius pagal skirstymą Kenijos atstovus Dericką Omindę ir Ryaną Randieką. Pusfinalyje A.Sabaliauskas ir V.Popovas žais su amerikiečiais Samiru Banerjee ir Niroopu Vallabhaneniu.

VTA tenisininkai Kenijoje žaidžia ir treniruojasi 1795 m aukštyje, todėl turi galimybę įgyti patirties neįprastose sąlygose.

Kitą savaitę lietuviai Kenijoje dalyvaus dar viename ITF jaunių turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius