Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 21

Kinijos stebuklas Shuai Zhang planavo karjeros pabaigą po „Australian Open“

Shuai Zhang net aštuonis metus nepatyrė pergalės jausmo žaisdama „Didžiojo kirčio“ turnyre. O šiemet per dvi dienas ji iškovojo jau dvi pergales. Kinijos tenisininkė pirmame etape nugalėjo antrąją pasaulio raketę Simoną Halep, o ketvirtadienį įveikė prancūzę Alizę Cornet rezultatu 6:3, 6:3.
Shuai Zhang
Shuai Zhang / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusiais metais S.Zhang pasaulio reitinge nukrito už 200-o ribų ir svarstė pasitraukti iš didžiojo sporto. Ji iškovojo vos keturias pergales visuose pagrindiniuose čempionatuose ir patyrė dar vieną pralaimėjimą „Didžiojo kirčio“ turnyre. Kinijos tenisininkė pirmame etape pralaimėjo 14-ą kartą iš eilės.

„Buvo labai sunku, – atskleidė S.Zhang. – Blogai jaučiausi kiekvieną dieną. Vos nebaigiau karjeros.“

Po dviejų pergalių „Australian Open“ turnyre 27-ų metų tenisininkė iš Tiandzino jautėsi kitaip: „Tai lyg svajonės išsipildymas.“

S.Zhang kadaise buvo įvardijama kaip pagrindinė kandidatė pakeisti legendinę Kinijos tenisininkę ir du kart „Didžiojo kirčio“ čempionę Li Na. Ji rodė itin didelį potencialą, nes 2009-ais nukovė tuo metu pirmąją pasaulio raketę Dinarą Safiną ir pakilo į 30-ą vietą pasaulio reitinge.

Tačiau praėjusių metų pralaimėjimų serija stipriai kirto per A.Zhang pasitikėjimą savimi. Kinijos tenisininkė patyrė pralaimėjimą atrankoje į „US Open“ ir svarstė galutinai palikti šį sportą.

„Jaučiau, kad noriu sugrįžti. Noriu pabandyti dar bent vieną kartą... Paskutinį kartą, – pasakojo S.Zhang. – Norėjau sudalyvauti „Australian Open“, o jei ten nepasiseks, tuomet pabaigsiu karjerą.“

S.Zhang į Australiją pasikvietė savo tėvus, nes galvojo, jog tai gali būti paskutinis jos turnyras karjeroje. Jos tėtis niekuomet nebuvo matęs jos žaidžiant.

„Norėjau, kad jie atvyktų ir pamatytų kuo užsiimu pastaruosius 20 metų, – atviravo Kinijos tenisininkė. – Man labai pasisekė, kad čia atvyko mano tėvai, o aš iškovojau dvi pergales.“

133-a pasaulio raketė S.Zhang turėjo laimėti tris mačus, kad patektų į pagrindinį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Melburne. Tuomet ji įveikė S.Halep ir nesuvaldė ašarų. Ji žiūrėjo į savo tėvus sėdinčius tribūnose ir negalėjo patikėti tuo kas įvyko.

Trečiame „Australian Open“ etape jos laukia 43-a pasaulio raketė Varvara Lepchenko, bet didžiausia Melburno staigmena S.Zhang nusiteikusi kovingai.

„Nenoriu sustoti, – teigė S.Zhang. – Noriu ir toliau laimėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius