-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 08

Klaipėdos rajone – įspūdingas teniso kompleksas

2021 metų pabaigoje vos trys kilometrai nuo Klaipėdos miesto centro esančiuose Slengiuose duris atvers visiškai naujas keturių kortų teniso kompleksas. Tokiu būdu, anot projekto sumanytojų, bus nušauti du zuikiai – padidintas vaikų ir suaugusiųjų užimtumas bei sukurta profesionali grupė.
Teniso kompleksas
Teniso kompleksas / BTA nuotr.

„Poreikis tikrai yra, todėl labai džiaugiamės tokia iniciatyva. Esame numatę nemažą programą – tiek aukšto meistriškumo sportininkams, tiek neformalaus ugdymo. Reikia pripažinti, kad tiek tenisas, tiek padelis populiarėja, o kadangi daug Klaipėdos miesto gyventojų emigruoja į rajoną, tai šis sprendimas yra labai savalaikis, geras ir turintis geras perspektyvas. Tokio objekto atsiradimas, neabejotinai, gyventojams suteiks nemažas galimybes“, – komentavo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Šio komplekso pradžia galima laikyti 2017–uosius, kai Balžeko teniso akademija Klaipėdoje įkūrė savo filialą. Vėliau, dėl infrastruktūros trūkumo, ta veikla trumpam buvo pristabdyta. Būtent tada ir kilo mintis akademijai turėti savo namus.

„Klaipėda mus visada labai traukė, nes čia yra išskirtinai stiprūs ir kovingi vaikai visose amžiaus grupėse. Kalbant apie naująjį kompleksą, tai jo lokacija yra itin jaukioje, bendruomeniškoje vietoje, todėl labai laukiame šios bazės, o tada pradėsime rimtą ir sistemingą darbą. Noriu pridurti, kad šio projekto būsima sėkmė – suburta labai stipri komanda, kurios priešakyje mūsų draugai „Mano bankas“ bei Kauno teniso kortus „Tennis space“ architektavę „Simper“. Būtent ta stipri komanda yra viena priežasčių, kodėl einame į uostamiestį“, – sakė Balžeko teniso akademijos vadovas Arūnas Balžekas.

BTA nuotr./Teniso kompleksas
BTA nuotr./Teniso kompleksas

Klaipėdos rajonas jau daugelį metų turi rimtų problemų dėl vaikų ir suaugusiųjų bendruomenės (senjorų) užimtumo. Atidarius kompleksą, tikimasi sulaukti maždaug šimto vaikų, o suaugusiems – šalia aikštelių bus pasiūlytos įvairios sveikatingumo paslaugos bei pramogos. Atsidarius kompleksui, akademija suteiks maždaug dvidešimt naujų darbo vietų.

„Rajonui tai yra labai svarbu, todėl jau pirmo susitikimo metu rajono savivaldybės atstovai aiškiai pasakė: ateikite, mums to reikia, mes jūsų laukiame. Be abejonės, tokiam projektui savivaldybės palaikymas yra gyvybiškai svarbus. Dėl to labai džiaugiuosi, kad radome bendrą kalbą.

Labai svarbus kitas būsimo komplekso momentas – suaugusiųjų teniso klubų veikla, apjungianti teniso teorines žinias, praktiką su šilta, draugiška atmosfera. Norime, kad kiekvienas atėjęs į šį sporto kompleksą jaustųsi patogiai, kad visada norėtų grįžti į sporto aikšteles bei suteikti galimybę žmonėms aptarti treniruočių ar mačų susitikimo eigą jaukioje sporto komplekso kavinėje“, – sakė būsimo komplekso vadovė Ramunė Rybakienė.

BTA nuotr./Teniso kompleksas
BTA nuotr./Teniso kompleksas

Klaipėdoje iki šiol veikė tik du tenisui skirti kompleksai. Viename jų – yra keturios kiliminės, kitame – dvi kietos dangos aikštelės. Kadangi uostamiestyje tenisas yra ketvirtas pagal populiarumą sportas, pasiūla pradėjo nebeatitikti paklausos.

„Teniso aikštynas – tik pirmas būsimo komplekso etapas. Antrajame – bus pastatyti trys padelio kortai, dar vėliau – sporto darželis. Mūsų tikslas – kviesti tiek vaikučius, tiek tėvelius, tiek senelius į grupes tam, kad susiformuotų savotiškas bendruomenės klubas. Kažkam teniso, kažkam padelio, o kažkam – gero laiko praleidimo.

Labai daug dėmesio skiriame jaukumui ir šiltai aplinkai, kur laukdami savo vaikų ar brolių, seserų, artimieji galės skaniai pavalgyti, pasėdėti prie židinio, vaikai bibliotekoje paruošti pamokas, o tėveliai – užbaigti dar nebaigtus darbus. Komplekse turėsime įvairius užsiėmimus nuo teniso iki pilateso, jogos, grupinių cardio treniruočių bei masažo kabineto“, – sakė A.Balžekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius