Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 01

Latvės driokstelėjimas: išmetė antrąją „Roland Garros“ raketę

Geriausia Latvijos tenisininkė Jelena Ostapenko (WTA-43) pateikė staigmeną „Roland Garros“ turnyre Paryžiuje. Buvusi šių varžybų nugalėtoja antrajame rate 6:4, 6:2 patiesė čekę Karoliną Pliškovą (WTA-4).
Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko / „Scanpix“ nuotr.

Į Paryžių neatvykus pirmąją ir trečiąją vietą WTA reitinge užimančioms Ashleigh Barty ir Naomi Osakai, Čekijos tenisininkė buvo antroji turnyro raketė. Vis dėlto jos susitikime su J.Ostapenko atrodė, kad tai latvė, o ne čekė yra pirmojo pasaulio penketuko tenisininkė.

Pasiekti vienai skambiausių karjeros pergalių Latvijos sportininkei užteko viso labo 69 minučių.

Tenisininkės pirmajame sete apsikeitė „breikais“, po kurių rezultatas buvo lygus 3:3, tačiau latvė sugebėjo dar sykį perlaužti seto eigą laimėdama varžovės padavimus trečią kartą ir užbaigdama setą laimėjimu 6:4.

Išsiveržusi į priekį, J.Ostapenko užsiaugino sparnus ir antrąjį setą pradėjo įspūdingais smūgiais ir winneriais, kurie lėmė dar vieną „breiką“ ir persvarą 2:0.

Nors K.Pliškova sugebėjo susiimti ir trumpam išlyginti žaidimą, latvė atgal nebesižvalgė ir po dar vienų laimėtų oponentės padavimų iškovojo įtikinamą pergalę.

Iš viso 23-ejų Latvijos sportininkė atliko 27 winnerius ir padarė tik 19 neišprovokuotų klaidų.

Trečiajame „Roland Garros“ rate ji žais pirmą kartą nuo 2017-ųjų, kai pranešė apie save pasauliui sensacingai triumfuodama prestižinio turnyro finale. Tuo metu J.Ostapenko buvo vos 20 metų.

Visgi staigiai į elitą įsiveržusi latvė jame išsilaikyti nesugebėjo ir per ateinančius trejus metus tik sykį sugrįžo į „Didžiojo kirčio“ turnyrų pusfinalį, kai 2018 m. pateko tarp keturių stipriausių Vimbldono žaidėjų.

Latvei tai buvo septintas susitikimas su K.Pliškova ir trečioji pergalė.

Trečiajame „Roland Garros“ etape J.Ostapenko žais prieš amerikietę Sloane Stephens (WTA-34) arba ispanę Paulą Badosą (WTA-87).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius