Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 30

Maištas vyrų teniso ture: tenisininkai su N.Džokovičiumi priešakyje skiriasi nuo ATP

Šiais neramiais laikais teniso pasaulį drebina dar vienas skandalas. Būrys ATP tenisininkų, vedami bene didžiausią balsą žaidėjų taryboje turėjusių Novako Džokovičiaus, Vašeko Pospisilo ir Johno Isnerio, formuoja naują tik vyrų tenisininkų asociaciją, kurios pagrindinis tikslas turėtų būti didesnis dėmesys žaidėjų poreikiams.
Teniso žaidėjų vyrų asociacija
Teniso žaidėjų vyrų asociacija / „Instagram“ nuotr.

ATP žaidėjų tarybos prezidentas bei pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius, taip pat aktyviai sprendimų priėmime besireiškiantys pasaulinės klasės tenisininkai Vašekas Pospisilas bei Johnas Isneris šeštadienį atsistatydino iš savo pareigų ATP žaidėjų taryboje ir jau visai netrukus paskelbė apie naują tik vyrų tenisininkų asociaciją.

„Po sėkmingai praėjusio šiandienos susitikimu mes džiaugiamės galėdami pranešti apie Profesionalių teniso žaidėjų asociacijos (PTPA) pradžią. Tai pirma tik iš žaidėjų sudaryta asociacija tenise nuo 1972 metų“, – bendrą nuotrauką viename iš „US Open“ kortų su dideliu būriu savo kolegų įkėlė Džokovičius.

Teniso apžvalgininkai greitai atkapstė kitas garsias pavardes nuotraukoje – tai Kanados teniso deimantai Denisas Šapovalovas ir Felixas Auger-Aliassime, norvegas Casperas Ruudas, argentiniečiai Diego Schwartzmanas bei Guido Pella, slovėnas Aljažas Bedene, serbas Filipas Krajinovičius, bosnis Damiras Džumhuras, lenkas Hubertas Hurkašas bei daugelis kitų.

ATP, kuriai vadovauja buvęs profesionalus tenisininkas italas Andrea Gaudenzi, o jos taryboje išlikę tokie teniso titanai kaip Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis, nepatiko toks savavališkas kitų tenisininkų elgesys – organizacija viešai pareiškė nepalaikanti naujos asociacijos kūrimosi.

Savo nuomonę socialiniuose tinkluose išsakė ir Rafa bei Rogeris.

„Pasaulis šiuo metu yra labai sunkioje ir komplikuotoje situacijoje. Mano asmenine nuomone dabar turėtume išlikti ramiais ir kryptingai dirbti išvien. Laikas vienytis, o ne atsiskirti“, – tviteryje rašė Rafaelis Nadalis.

„Visiškai tau pritariu. Šie laikai mus palieka nežinomybėje. Aš tikiu, kad mums būtina išlikti vieningiems kaip žaidėjams ir kaip sportui“, – Rafai pritarė Rogeris Federeris.

ATP savo nuomonę išdėstė ilgame laiške, kuriuo feisbuke pasidalinti nusprendė dabartinis Ričardo Berankio treneris Dirkas Hordorffas.

Visgi N.Džokovičius turi atsakymą kitai žaidėjų pusei: „Skaičiau ATP siųstą laišką. Jie mano, kad ATP negali egzistuoti kartu su mūsų asociacija. Aš su tuo pagarbiai nesutinku. Čia ne sąjunga, o žaidėjų asociacija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius