Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 06

Monrealyje – šeimininkų džiaugsmas ir S.Wawrinkos pergalė prieš G.Dimitrovą

Intensyvus pasiruošimas paskutiniajam metų „Didžiojo kirčio“ turnyrui tęsiasi – po praėjusią savaitę praskriejusio ATP 500 turnyro Vašingtone, stipriausi planetos žaidėjai keliasi į Monrealį, Kanadą, kur prasidėjo ATP „Masters“ turnyras.
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Viena įdomiausių pirmojo etapo dvikovų buvo įvardijama Stano Wawrinkos (ATP-22) ir Grigoro Dimitrov (ATP-54) akistata, pasibaigusi aukščiau reitinguoto šveicaro pergale – 6:4, 6:4.

Pergalei pasiekti antrajai Šveicarijos raketei labai padėjo stiprūs ir tikslūs pirmieji kirčiai – tenisininkas atliko 12 neatremiamų smūgių, o pirmais padavimais laimėjo net 86 procentus kamuoliukų (31/36).

34-erių Stanui tai buvo pirmasis mačas po sensacingo pralaimėjimo Reilly Opelkai antrame Vimbldono etape.

Pagaliau išsigydęs visas traumas 2019 metų sezone tenisininkas demonstruoja nepalyginimai geresnį žaidimą nei praėjusiais metais – šiemet pasiekė finalą Roterdame, taip pat žaidė ir „Roland Garros“ ketvirtfinalyje.

„Esu laimingas – buvo puikus mačas. Prieš Grigorą žaisti visuomet sunku, tačiau mane labai gelbėjo padavimai, taip pat stengiausi žaisti agresyviai. Atmosfera buvo tiesiog fantastiška – visada smagu grįžti į Monrealį“, – teigė šveicaras.

Antrame etape jo lauks šeštoji turnyro raketė rusas Karenas Hačanovas (ATP-8). S.Wawrinka yra įvardijamas šios dvikovos favoritu.

Tuo tarpu G.Dimitrovas ir toliau nė iš tolo neprimena to tenisininko, kuris 2017 metų pabaigoje laimėjo finalinį ATP turnyrą ir pakilo į trečią reitingo vietą.

Šiame sezone bulgaras yra iškovojęs 15 pergalių ir patyręs 14 pralaimėjimų, o žaidė vos viename ketvirtfinalyje. Per pastaruosius septynis mačus jis iškovojo tik vieną pergalę.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius

„Rogers Cup“ varžybos pergalingai prasidėjo dviem iš trijų geriausių Kanados tenisininkų.

Pirmasis į centrinį Monrealio aikštyno kortą žengė Milošas Raoničius (ATP-19), 6:4, 6:4 įveikęs Lucasą Pouille (ATP-30).

Nei vieno break point'o oponentui nesuteikęs M.Raoničius prancūzui atsirevanšavo už skaudžią nesėkmę „Australian Open“ ketvirtfinalyje.

Beje, kanadiečių milžinas tikrai žino, kad kitame etape kausis su savo tautiečiu – tai bus Felixas Auger-Aliassime (ATP-21) arba Vašekas Pospisilas (ATP-205).

Pergalę iškovojo ir pastaruoju metu formos neatrandantis Denisas Šapovalovas (ATP-32). 20-metis talentas 6:3, 7:5 susitvarkė su Pierru-Hugo Herbertu (ATP-40).

Būtent iš Monrealio jaunasis tenisininkas turi turbūt geriausius savo trumpos karjeros prisiminimus – prieš du metus, būdamas vos 18-os, D.Šapovalovas įveikė Rafaelį Nadalį ir krito tik turnyro pusfinalyje.

Antrame etape šįkart kanadiečio lauks taip pat labai rimtas išbandymas – antroji varžybų raketė Dominicas Thiemas (ATP-4).

„Rogers Cup“ turnyrą jau spėjo palikti Jo-Wilfriedas Tsonga, tačiau į kitą etapą užtikrintai pateko Vimbldono pusfinalininkas Roberto Bautista-Agutas.

VIDEO: Pirmosios ATP „Rogers Cup“ dienos apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius