-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 07 23

N.Džokovičių kritikavusi amerikietė pati pažeidė taisykles ir buvo išmesta iš turnyro

Ne vieną kritikos strėlę į geriausią planetos žaidėją Novaką Džokovičių (ATP-1) paleidusi JAV tenisininkė Danielle Rose Collins (WTA-51) organizatorių sprendimu yra priversta trauktis iš komandinio „World Team Tennis“ turnyro.
Novakas Džokovičius ir Danielle Rose Collins
Novakas Džokovičius ir Danielle Rose Collins / „Scanpix“ nuotr.

Jungtinės Amerikos Valstijos ir toliau stipriai kenčia nuo COVID-19 viruso, o tik keletas sporto renginių šalyje tokiu sunkiu laikotarpiu gali pasigirti turėdami bent nedideles aistruolių minias.

Vienas iš tokių – „World Team Tennis“ komandinis teniso turnyras, kurio reguliarusis sezonas šiuo metu vyksta Vakarų Virdžinijoje.

Nors turnyras kol kas klostosi sėkmingai, o visų svarbiausia, jog nebuvo užfiksuota nė vieno užsikrėtimo COVID-19 virusu, be incidentų apsieiti nepavyko ir čia.

Turnyro organizatoriams neliko nieko kito, kaip tik pašalinti „Orlando Storm“ komandos narę Danielle Rose Colins, kuri pažeidė saugumo protokolus išvykdama iš Greenbrier kurorto ir Vakarų Virdžinijos valstijos dėl asmeninių priežasčių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielle Rose Collins
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Danielle Rose Collins

Netrukus pasirodė pranešimai, kad 26-erių amerikietė nepasirodė viename iš COVID-19 testavimų ir paliko turnyrą dėl mitybos tikslų, mat norėjo parsivežti tam tikrų maisto produktų ir papildų.

„Saugumo protokolai buvo griežti ir visiems aiškiai nurodyti daugybę kartu tam, kad apsaugotų žaidėjų, trenerių ir personalo darbuotojų sveikatas. Tai mūsų turnyrui buvo ir lieka svarbiausiu prioritetu“, – pranešimą spaudai išplatino turnyro generalinis direktorius Carlosas Silva.

„Ji niekam nepranešė, kad išvyksta. Mums turėjo būti atliktas kraujo tyrimas. Mes susirašinėjome grupėje, buvo 15 val. dienos, po pusvalandžio turėjome išvykti, o Daniellė parašė, kad yra Šarlotesvilyje“, – kalbėjo amerikietės komandos draugas Tennysas Sandgrenas (ATP-55).

Toks 2019 metais „Australian Open“ pusfinalį pasiekusios tenisininkės poelgis yra dar keistesnis dėl to, kiek laiko amerikietė sugaišo kritikuodamą Novaką Džokovičių.

„Scanpix“ nuotr./Tenisininkai „Adria Tour“ turnyre
„Scanpix“ nuotr./Tenisininkai „Adria Tour“ turnyre

D.Collins užkliuvo ne tik serbo organizuotas „Adria Tour“ turnyras, pasibaigęs COVID-19 proveržiu tarp tenisininkų, bet ir ankstesni pasisakymai dėl „US Open“.

Nolė teigė, kad „US Open“ turnyro įvykimui būtini saugumo protokolai yra „kiek per ekstremalūs“, o turima teisė į Niujorką atsiskraidinti tik vieną trenerį dalyvavimą „Didžiojo kirčio“ turnyre padaro „neįmanomą“.

„Tai visiškas prieštaravimas ankstesniems jo pasisakymams apie žaidėjų paramą vieni kitiems, kai TOP 100 tenisininkai remia žemiau reitinguotus.

Tai milžiniška galimybė ir vėl užsidirbti tiems, kurie to negali padaryti nuo kovo mėnesio. Lengva kalbėti tiems, kurie per savo karjerą yra uždirbę 150 mln. JAV dolerių ir vienu rankos mostu gali atsisakyti žaisti „US Open“, – savo mintis dėstė Collins.

„Scanpix“ nuotr./Po „Adria Tour“ turnyro Novakas Džokovičius su žmona Jelena užsikrėtė koronavirusu, tačiau abu sėkmingai pasveiko 2020 m. Liepos 22 d.
„Scanpix“ nuotr./Po „Adria Tour“ turnyro Novakas Džokovičius su žmona Jelena užsikrėtė koronavirusu, tačiau abu sėkmingai pasveiko 2020 m. Liepos 22 d.

Nuo koronaviruso išgijęs N.Džokovičius grįžo į teniso kortus, tačiau tikslaus atsakymo dėl dalyvavimo „US Open“ turnyre dar nepateikė. Serbo sprendimui įtakos turės viena svarbi sąlyga – jei po viešnagės JAV sugrįžus į Europą tenisininkui reikės karantinuotis, tuomet Nolė neabejotinai liks Senajame Žemyne, kuriame prasidės taip pat svarbus grunto sezonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius