Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 20

N.Džokovičius kariauja prieš vakcinas: „Nenorėčiau, kad kas nors mane verstų pasiskiepyti“

Pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius kovoja ne tik prieš kitus geriausius planetos tenisininkus, bet ir prieš vakcinas. Serbas neskubės grįžti į kortus pasibaigus koronaviruso pandemijai, jei tai reikš, kad jam teks pasiskiepyti.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

Serbas, atvirai pripažįstantis priešiškumą vakcinų atžvilgiu, neigiamai sureagavo į kalbas, jog po pandemijos visi tenisininkai, norintys dalyvauti įvairaus rango turnyruose, bus priversti prieš tai pasiskiepyti nuo koronaviruso. Žinoma, kai tik bus sukurta vakcina.

„Aš asmeniškai esu nusiteikęs prieš vakcinaciją ir nenorėčiau, kad kas nors mane priverstų pasiskiepyti tam, kad galėčiau keliauti ir žaisti“, – tiesioginiame „Facebook“ pokalbyje su keliais kitais serbų atletais sakė N.Džokovičius.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Serbijos sporto žvaigždė nesiryžo spėlioti, kas nutiktų, jei skiepai būtų privaloma sąlyga norint dalyvauti turnyruose.

„Kas nutiks, jei tai taps privaloma? Aš turėsiu priimti sprendimą. Turiu savo nuomonę šiuo klausimu ir nežinau, ar ta nuomonė pasikeis.

Hipotetiniu atveju, jei sezonas prasitęs liepą, rugpjūtį ar rugsėjį, nors tai ir nėra labai tikėtina, suprantu, kad vakcina iškart po karantino būtų privaloma. Bet kol kas jos nėra“, – teigė serbas.

Idėją, kad tenisininkai į kortus gali grįžti tik pasiskiepiję, dar kovą iškėlė buvusi pirmoji pasaulio raketė Amelie Mauresmo. Prancūzė tikino, jog tik tai gali apsaugoti sportininkus ir teniso gerbėjus, nors daugelis mano, jog vakcina plačiąją auditoriją pasieks tik po metų.

„Tarptautinėse varžybose dalyvauja visų tautybių žaidėjai ir jų atstovai, taip pat žiūrovai ir žmonės iš visų pasaulio kampelių. Jei nebus vakcinos, nebus ir teniso“, – griežtai teigė tenisininkė.

Visi teniso turnyrai šiuo metu yra atšaukti arba nukelti mažiausiai iki liepos 13 dienos. Tarp jų – ir du „Didžiojo kirčio“ turnyras, „Roland Garros“ ir Vimbldonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius