Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 15

Nepriekaištingai atrodęs R.Nadalis apkartino ATP finalų naujoko debiutą

Grunto karaliumi tituluojamam Rafaeliui Nadaliui (ATP-2) trofėjų lentynoje vis dar trūksta keleto svarbių titulų turnyruose ant kietos dangos uždarose patalpose, tačiau nepriekaištingas tenisininko startas „Nitto ATP Finals“ turnyre Londone ispaną turėtų nuteikti labai pozityviai.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rafaelis Nadalis

Antrajame „Londono 2020“ grupės mače sekmadienio vakarą R.Nadalis per 1 valandą ir 18 minučių rezultatu 6:3, 6:4 pamokė ATP finalinių varžybų debiutantą Andrejų Rubliovą (ATP-8).

Antroji planetos raketė Londone savo pirmąjį mačą laimėjo pirmą kartą nuo 2015 metų finalinio turnyro. Beje, tai buvo 70-oji dvikova iš eilės, kurią ispanui pavyksta laimėti triumfavus pirmajame sete.

34-erių tenisininkas ATP finaliniame turnyre kaunasi jau dešimtąjį kartą savo karjeroje. Visgi kol kas tik du sykius – 2010 ir 2013 m. – jam pavyko žaisti didžiajame turnyro finale.

Ispanas per savo karjerą nėra laimėjęs nė vieno iš dviejų didžiausių turnyrų Londone bei Paryžiuje ant kietos dangos uždarose patalpose, tačiau šiuometinis startas grupių etape tenisininką turėtų nuteikti pozityviai.

R.Nadalis laimėjo 82 procentus kamuoliukų pirmais bandymais ir varžovui nesuteikė nė vieno break point'o.

Rusijos tenisininkas atliko 9 neatremiamus padavimus, tačiau antraisiais kirčiais laimėjo rečiau nei kas antrą sykį (41%), kuomet Rafos procentas – ženkliai aukštesnis (67%).

Šiemet net penkis ATP trofėjus jau laimėjęs A.Rubliovas buvo toli nuo geriausio savo žaidimo. Pirmajame sete rusas pirmais mėginimais padavė tik 41 procentą – tuo pasinaudojęs ir agresyviau padavimus priėmęs Rafa pasiekė break'ą šeštajame geime ir į priekį nurūko nepavejamai.

Antrajame sete oponento padavimus grunto karalius išgliaudė dar greičiau – jau pačiame pirmajame geime – ir puikiai paduodamas iškovojo užtikrintą pergalę, leidusią pakilti į pirmą vietą pogrupyje.

Priminsime, kad pirmajame dienos mače Dominicas Thiemas po atkaklios trijų setų kovos palaužė Stefanos Tsitsipą.

London 2020 grupė
Vieta Žaidėjas Perg. Pral. Setai Geimai
1 Rafaelis Nadalis 1 0 2:0 12:7
2 Dominicas Thiemas 1 0 2:1 17:15
3 Stefanos Tsitsipas 0 1 1:2 15:17
4 Andrejus Rubliovas 0 1 0:2 7:12

Vakaro programoje dvejetų kovoje Rajeevas Ramas ir Joe Salisbury 7:5, 3:6, 10:5 įveikė Lukašą Kubotą ir Marcelo Melo.

Pirmadienį pirmieji vienetų varžybose į kortą žengs Novakas Džokovičius (ATP-1) ir Diego Schwartzmanas (ATP-9), o vakare grumsis Daniilas Medvedevas (ATP-4) ir Alexanderis Zverevas (ATP-6).

VIDEO: Thiem vs Tsitsipas; Nadal vs Rublev | Nitto ATP Finals 2020 Day 1 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius