-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 11 17

„Nitto ATP Finals“ finale žais čempioną nukarūnavęs Dominicas Thiemas

Grunto dangos specialistas? Galvokite iš naujo. Įspūdingą sezono pabaigą ant kietos dangos žaidžiantis Dominicas Thiemas (ATP-5) pasiekė dar vieną skambią pergalę „Nitto ATP Finals“ turnyre Londone ir prasibrovė į didįjį finalą.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Austras antrajame šeštadienio pusfinalyje 7:5, 6:3 susitvarkė su čempiono titulą gynusiu vokiečiu Alexanderiu Zverevu (ATP-7).

Nors šiame turnyre monstriškai padavinėjančio Sašos Zverevo pirmųjų padavimų tikslumas siekė aukštus 76 procentus, svarbiausius taškus solidžiau žaidė kitoje tinklo pusėje stovėjęs varžovas.

Iki šių metų nė karto grupių etapo neperžengęs 26-erių tenisininkas Londone buvo iškovojęs tik tris pergales, tačiau lygiai tokį patį pergalių skaičių jis jau spėjo iškovoti šiais metais. Laimėjimai prieš Novaką Džokovičių, Rogerį Federerį, o dabar ir Alexanderį Zverevą austrui leido žengti į pirmąjį „Nitto ATP Finals“ finalą.

„Man tai išsipildžiusi svajonė. Tai vienas didžiausių, prestižiškiausių turnyrų metuose, o aš turėsiu galimybę žaisti finale. Nugalėjau stiprų varžovą, kuris praėjusiais metais iškovojo nugalėtojo trofėjų. Esu labai laimingas“, – po susitikimo teigė Thiemas.

„Scanpix“/AP nuotr./Alexanderis Zverevas ir Dominicas Thiemas
„Scanpix“/AP nuotr./Alexanderis Zverevas ir Dominicas Thiemas

Beje, pergalė pusfinalyje austrui metų pabaigoje garantavo ketvirtąją ATP reitingo vietą – pirmadienį jis aplenks rusą Daniilą Medvedevą.

Finale Austrijos tenisininko varžovu bus graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-6). 21-erių jaunuolis pusfinalyje 6:3, 6:4 nugalėjo Rogerį Federerį (ATP-3).

Tai bus pirmasis ATP baigiamojo turnyro finalas nuo 2006 metų, kuomet finale susikaus du tenisininkai, iš kairės atliekantys smūgius viena ranka (one-handed backhand). Tuomet susikovė R.Federeris ir Jamesas Blake'as.

„Įdomus faktas, kadangi anksčiau jaunų tokių žaidėjų buvo mažiau. Tačiau dabar aš, už mane jaunesni Stefanos ir Denisas Šapovalovas taip pat naudoja tokią techniką. Jei pavyksta žaisti taip gerai, kaip pastaruoju metu žaidžiame mes, ši technika uždarose patalpose turi daug privalumų“, – aiškino austras.

Tarpusavio susitikimuose su S.Tsitsipu jis pirmauja 4:2.

Į dvejetų turnyro finalą prasibrovė prancūzai Pierre'as-Hugo Herbertas ir Nicola Mahutas. Jie 6:3, 7:6(4) įveikė Lukašą Kubotą ir Marcelo Melo.

VIDEO: „Nitto ATP Finals“ pusfinalių apžvalga: dėl trofėjaus kausis S.Tsitsipas ir D.Thiemas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius